Video : Tipsbladet
Premier League

Dyr succes: Det kan Leeds blive tvunget til

Det kan koste dem minus-point fra starten i Premier League, hvis de rykker op. Hvis de vil undgå det kan det ende med flere spillersalg.

Leeds er i øjeblikket på tredjepladsen i den næstbedste engelske række, hvor de har ét point op til andenpladsen, som giver direkte oprykning. Ellers er der udsigt til, at de skal spille playoff om at komme tilbage til Premier League.

Hvis det hele ender med en tur på i den bedste række, så kommer det til at koste en masse i bonusser. Alt for meget, skriver Football Insider.

Her bliver der peget på, at beløbet vil betyde, at de kommer til at bryde de økonomiske regler, som kan betyde, at de skal starte ud med minuspoint. 

Samlet set er der tale om 130 millioner kroner, som skal udbetales til spillerne, som har bonussen i deres kontrakter, og det er penge, som vil blive talt med i 2023/24-regnskabet, som slutter 30. juni.

Det er dog ikke alene bonusserne, der gør det. Reglerne siger, at de højest må have et samlet underskud på 722 millioner kroner over tre år, og efter underskuddet i 2021/22-sæsonen på 322 millioner kroner har man ikke råd til flere store underskud.

En oprykning kan derfor betyde, at de bliver nødt til at få styr på regnskabet henover sommeren for at modvirke de penge, som bliver brugt på bonusser.

En af de spillere, som eventuelt kan komme i spil til et salg er danske Rasmus Nissen Kristensen, der er udlejet i Roma i denne sæson. Her har man dog også økonomiske udfordringer, som tidligere har vist, at de ikke kommer til at købe danskeren.

Der er tre kampe tilbage af Championship-sæsonen for Leeds, inden playoff-kampene begynder mellem holdene fra tredje til sjettepladsen i rækken.