• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Thomas Frank: Her er status på 'Zanka'

Foto: Eddie Keogh

Thomas Frank vil ikke udelukke noget, når det kommer til Mathias 'Zanka' Jørgensen.

Af Mikkel Fuhr Nielsen og Lasse Claes

I slutningen af sidste sæson blev Mathias 'Zanka' Jørgensen ramt af en længerevarende skade. 

Det var eksempelvis en af årsagerne til, at danskeren ikke fik sin kontrakt forlænget med Brentford. 

Men som Tipsbladet skrev tidligere på sommeren, så træner den tidligere FC København-stjerne fortsat med i London. 

Og det er der en meget klar årsag til. Det fortalte Thomas Frank på et pressemøde tirsdag eftermiddag. 

- 'Zanka' fik en skade i sidste sæson, som var længerevarende, og det betød, at hans kontrakt løb ud. Vi kunne ikke rigtig forlænge med en spiller, som var skade på daværende tidspunkt. 

- Han har fået lov at træne med, så han kan blive så fit som muligt, fordi jeg kan godt lide, at vi som klub behandler vores spillere og medarbejdere ordenligt. 

Den danske Premier League-træner tilføjer, at Mathias 'Zanka' Jørgensen er ved at være klar igen, og derefter skal forsvarsspilleren beslutte sig for, hvad der skal ske fremadrettet. 

Og her vil Thomas Frank ikke afvise et nyt eventyr i Brentford.

- Der er muligheder for forskellige ting. Men skal aldrig sige 100 procent i fodboldens verden. Han skal først være helt fit, og det er også op til Zanka, hvad der sker, lyder det fra fodboldtræneren, inden han roser forsvarsstjernen. 

- Jeg ser en spiller på træningsbanen, som er ved at komme tilbage på sit normale niveau. Han stemplede ind i sidste sæson mod West Ham og var pissegod. Også for truppen og omgivelserne. 

I løbet af pressemødet blev den tidligere Brøndby-træner spurgt, om det er ved at være på tide, at Mathias 'Zanka' Jørgensen træder et skridt ned i sin karriere. 

Til spørgsmålet havde Thomas Frank et meget klart svar. 

- Det er nok for tideligt at sige, han skal træde et skridt ned. 'Zanka' er en interessant spiller på sit topniveau. Alt er muligt. Han skal være fit, og 'Zanka' skal have et ord med omkring, hvad der skal ske. 

- Jeg kan godt se ham have en fremtid i Premier League. De kampe han spillede sidste år, der trådte han ind med nogle overbevisende præstationer. 

Thomas Frank og Brentford skal i aktion i Premier League igen på lørdag, når Manchester United og Christian Eriksen kigger forbi London.