Foto: Getty Images
Premier League

Thomas Frank var i dyb tvivl om Brentford-jobbet

Et opkald fra Rasmus Ankersen sendte Thomas Frank mod London og assistentjobbet i Brentford, men før han takkede ja, var han ved at få kolde fødder.

Fodbold er en forunderlig størrelse. Små beslutninger kan definere en hel karriere. Bare spørg Thomas Frank.

Danskeren afslører nu i DR-podcasten Genstart, at han var meget i tvivl om at tage assistenttrænerjobbet i Brentford tilbage i 2016, et halvt år efter han havde sagt op i Brøndby på grund af "Oscar-gate".

Thomas Frank ville være cheftræner, men takkede alligevel ja. Spoler vi tiden syv år frem, er han en af de hotteste cheftrænere i Premier League. Der kan man tale om at ramme plet.

- Jeg står hjemme i vores hus i Hvidovre og får det her ring af Rasmus Ankersen, der var sportschef. Han ringede og sagde: "Hva, skal du til Brentford og være assistenttræner?" Det havde jeg ikke tænkt på på det tidspunkt. Jeg ville gerne til udlandet. Min hustru og jeg havde en ambition om at komme ud og opleve verden med vores tre børn. Men jeg havde tænkt, at det skulle være som cheftræner. 

- Jeg tog så over til mødet, positiv på rigtig mange måder. Men jeg kan huske, at jeg står ude i lufthavnen i Heathrow og ringer tilbage til Nanna (hans hustru, red.) og siger: "Arh, det er jeg lidt i tvivl om, om det her er det rigtige". Og jeg kan bare mærke skuffelsen i hendes stemme, for hun tænkte: 1) London. 2) assistenttræner og mindre pres. Fantastisk på alle mulige måder, og jeg ender jo så med at sige ja, fortæller Thomas Frank. 

Den beslutning er han og Brentford nok særdeles glad for i dag. Foreløbig står han noteret for langt mere end 200 kampe i spidsen for klubben, som han har ført fra Championship til Premier League.