Foto: IMAGO
Premier League

Thomas Frank vild med dansker: Går under radaren

Thomas Frank storroser to af sine danske profiler, nemlig Mads Roerslev og Christian Nørgaard.

I nogle år har Brentford været en sand danskerkoloni, og det er stadig tilfældet. Især Christian Nørgaard og Mathias Jensen har været og er stadig store profiler for Thomas Franks mandskab.

En anden dansker har lige så stille også opnået mere end 100 kampe for klubben.

Der er tale om den 24-årige højre back Mads Roerslev, der ikke altid løber med overskriftene, men altså har rundet 100 kampe, siden han kom til Brentford fra FC København i sommeren 2019.

Og selvom han altså spiller jævnligt for et mandskab i Premier League, er det en mand, der måske er lidt overset. I hvert fald hvis man spørger cheftræner Thomas Frank.

- Jeg synes bestemt, at Mads går under radaren. Han fortjener en stor ros for gøre mange ting rigtigt, siger Thomas Frank i en mediesession med de danske medier, heriblandt Tipsbladet, og tilføjer:

- Vi har snakket før om hans rejse fra ikke at være fast i Vendsyssel (i foråret 2019, red.) til nu. Og det er bare et eksempel på, at der er forskellige veje til toppen. Der kan være perioder, hvor det ikke spiller, men så finder man et miljø, der passer.

- Han har gjort det rigtig godt. Over 100 kampe for Brentford, og jeg tror også, at han har opnået 50 kampe i Premier League som en af de første for klubben, og det i sig selv er ret imponerende.

- Han er et godt sted og lægger lag på. Han har altid været en defensivt dygtig wingback og lægger mere på offensivt med assister og indlæg og offensive løb.

Mads Roerslev. Foto: Imago

Om Mads Roerslev også bør være i spil til landsholdet, overlader Brentford-bossen dog til en anden.  

- Når man gør det godt og spiller i Premier League, er man jo altid i spil til et eller andet, men det er Kasper [Hjulmand], du skal spørge om det, lyder det.

En kæmpe nøglespiller
Ligesom Mads Roerslev kom også Christian Nørgaard til Brentford i sommeren 2019, og hans betydning for den danskerglade klub er der vist ingen tvivl om. Han bærer eksempelvis anførerbindet.  

- “Nør” har spillet en super vigtig rolle for os og har været virkelig godt præsterende for i hele sin tid i Brentford, siger Thomas Frank og tilføjer:

- Han bryder mange bolde, vinder mange bolde og læser spillet sindssygt hurtigt. På bolden er han også rolig og god til at spille bolden fremad. Og som lederskikkelse er han god til at stille krav til sine holdkammerater, han går forrest, og han er følelsesmæssigt intelligent i forhold til hele spillertruppen.

- Så jeg vil sige, at han er en kæmpe nøglespiller for os.

Christian Nørgaard er blevet 29 år og har halvandet år tilbage af sin kontrakt - en kontrakt, Brentford dog kan forlænge med yderligere et år via en option.

Så jeg vil sige, at han er en kæmpe nøglespiller for os.

Derfor er spørgsmålet også, om det er ved at være tid til et skifte, hvis han skal prøve sig af i en større klub, inden det er for sent.

- Det er en af mine vigtigste spillere, og han er min anfører, så jeg har ikke lyst til, at han skal nogen steder. Hvis du spørger mig, skal han blive her i et godt stykke tid, lyder håbet fra Thomas Frank.

Midtbanespilleren, der har en fortid i Brøndby og Fiorentina, står noteret for 149 kampe for Brentford med seks mål til følge.