• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kristian Porse

Trænerskifte ændrede alt: Han gav os ro og tillid

Foto: Getty Images

Der kan ske meget med et hold, hvis den rette træner bliver fundet.

Af Kristian Porse

Lidt over halvvejs i sidste Premier League-sæson valgte Chelsea at fyre klublegenden Frank Lampard og i stedet ansætte Thomas Tuchel, som var ledig på markedet, efter han var blevet fyret i Paris Saint-Germain. 

Chelsea beslutning blev truffet i kølvandet på en dårlig periode, og derfor trængte man til nye idéer. Og det fik man bestemt i Tuchel, der gjorde en god figur i sin første halvsæson. 

London-klubben endte noget overraskende med at slå Manchester City i Champions League-finalen. Samtidig fik man tilkæmpet sig en fjerdeplads i Premier League. 

Franskmanden Oliver Giroud spillede stadig i Chelsea, da Tuchel tog over, og han roser nu tyskeren for sin måde at håndtere Chelsea-truppen på, da han tog over for Lampard. 

- Han gav os ro og tillid, og vi begyndte stille og rolig at skabe noget succes sammen, siger han ifølge Tribal Football og fortsætter. 

- Det er altid lettere, når man vinder kampe, så vi opbyggede tilliden trin for trin. Hans filosofi og taktik passede også perfekt til holdet, synes jeg. Jeg synes, at vi sluttede fint af, og når vi endte med at vinde Champions League og slutte som nummer fire i ligaen, hvad mere kan man så sige, siger han. 

Olivier Giroud skiftede denne sommer fra Chelsea til AC Milan. 

Han nåede at spille 119 kampe i Chelsea-trøjen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020