• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Oliver Okstrøm

Trods forbedret Qatar-bud: Ratcliffe endnu favorit

Foto: Getty Images

Opkøbet af Manchester United lader til at blive ved med at få kapitler.

Af Oliver Okstrøm

I godt et halvt år har Manchester United været en klub, der var på vej på nye hænder efter en lang årrække med den amerikanske Glazer-familie i spidsen for klubben. Særligt har det været Ineos-milliardæren Sir Jim Ratcliffe og qatarske Sheikh Jassim bin Hamad al-Thani, der har kæmpet om at købe klubben.

Som det ser ud nu, så er det Ratcliffe, der er i pole position. Det skriver Sky Sports.

Ved det seneste bestyrelsesmøde i klubben i slutningen af sidste uge blev klubbens topfolk informeret om salgsprocessen af investeringsbanken Raine, der står for salget. Her blev det i første omgang besluttet, at man endnu ikke vil indgå forhandlinger med de to interesserede rigmænd.

Ratcliffes forslag handler om, at han vil købe en majoritetsdel, men også overlade nogle af aktierne tilbage til Glazer-familien, mens Sheikh Jassim vil købe det hele.

I den forbindelse fortæller en kilde til det førnævnte medie, at man ser Ratcliffe som den førende budgiver, selvom der er kommet et forbedret bud fra Sheikh Jassim tidligere på måneden.

Der er dog ikke forventninger om, at man vil indgå en aftale, inden FA Cup-finalen, der spilles 3. juni, hvor United skal møde lokalrivalerne fra Manchester City.

Som en del af Sir Jim Ratcliffes forslag er der også en option, der peger på, at man kan købe Glazer-familiens resterende aktier efter tre år.

Glazer-familien opkøbte Manchester United tilbage i 2005, hvor der efterfølgende har været stor utilfredshed med dem fra dele af fansenes side. De købte dengang klubben for 6,8 milliarder kroner. Nu står de til at sælge klubben for omkring 47 milliarder kroner.

Tidligere er der blevet peget på, at et køb af Neymar i Manchester United vil tippe processen over på Qatar. Læs mere om det her.