Video : Tipsbladet
Premier League

Udpeger oplagt Eriksen-klubskifte: Et fint sted

Ifølge Viaplay-ekspert bør Christian Eriksen klart overveje at fortsætte karrieren på den engelske sydkyst.

Forårssæsonen var en blandet fornøjelse for Christian Eriksen, der i en periode fra januar til april sad på bænken i 10 ud af 11 kampe. 

Generelt endte Christian Eriksen med at få en ret perifer rolle i Manchester United, og spørgsmålet er nu, om den danske landsholdsstjerne skal væk fra Old Trafford denne sommer. 

Ifølge Viaplay-ekspert Martin Jørgenssen kan det blive op til Eriksen selv, om den danske profil fortsat skal være Manchester United-spiller, når sommerens transfervindue smækker i. 

- Jeg tror, at det afhænger af Christian. Jeg tror ikke, at han kommer til at spille nogen afgørende rolle på holdet. Han kan være værdifuld qua sin erfaring og den kvalitet, han stadig har som fodboldspiller, siger Martin Jørgensen og fortsætter:

- Men jeg tror ikke, at han får ret mange minutter. Det er også det billede, vi har set i år. Så hvis han kan tage til takke med det, og hvis de kan finde en rolle, hvor han føler sig vigtig, og hvis han kan affinde sig med det, så kan han godt være der. 

Ifølge Martin Jørgensens kollega Peter Kjær vil det dog give mening, hvis Christian Eriksen skifter til en klub, hvor den 32-årige danske stjernespiller kan få en mere fremtrædende rolle. 

- Jeg synes ikke, at han skal være en spiller, man bare lige kan sætte ind i en lille pokalkamp. Så må han finde et sted, hvor han gerne vil spille sin fodbold. Så gammel er han trods alt heller ikke. Jeg håber for Christian, at han finder et sted, siger Peter Kjær og fortsætter:

- Jeg har jo tit peget på Brighton, som gerne vil spille noget god fodbold. De er i gang med at bygge noget nyt op, og der er kommet en ny manager til (Fabian Hürzeler, red.). Han kan komme derned og få en rolle. Milner tog derned, Lallana tog derned. De der lidt ældre spillere, der kan være med til at skabe et rigtigt fint fodboldhold. Det kunne jeg sagtens se som et fint sted for Christian at skulle spille, hvis det er det, han vil. 

Christian Eriksen har spillet 72 kampe i Manchester United-trøjen siden skiftet fra Brentford i 2022. Danskerens kontrakt med 'De Røde Djævle' udløber i 2025.