• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Oliver Okstrøm

Ulovlige betalinger: Arnesen nævnt i Chelsea-sag

Foto: Getty Images

Chelsea skulle under Abramovich' ledelse have lavet betalinger udenom klubben.

Af Oliver Okstrøm

Den tidligere Chelsea-ejer Roman Abramovich er nu blevet sat i spotlyset for at have foretaget skjulte betalinger til blandt andet agenter og direktører i løbet af sin tid i spidsen for London-klubben. 

Det kan OCCRP fortælle, der er et medie med formål at afsløre kriminalitet og korruption.

Betalingerne skulle være sket igennem russerens offshore-selskaber, og de er derfor gået udenom Chelseas egne regnskaber, som betyder, at de kan have overtrådt UEFA's regler om financial fair play.

Blandt andet har det været et selskab på De Britiske Jomfruøer, og to personer har bekræftet, at der var betalinger, som var relateret til Chelsea.

Den ene er danske Frank Arnesen indblandet i sagen, da han i sin tid som sportsdirektør i klubben. Her modtog han omkring 2,1 millioner kroner fra klubben for sine 'konsulentydelser'. Her har han selv udtalt følgende, da han blev spurgt til betalingen.

- Jeg ville have forventet, at betalingen skulle behandles gennem Chelseas regnskaber, men modtog den gennem en anden enhed. Jeg forstod det sådan, at tredjeparten og Chelsea var blevet enige om dette, fortæller Arnesen.

Med pengene udenom Chelsea har klubben kunne bruge mere og dermed få en fordel i forhold til modstanderne, når det handlede om at overholde reglerne for Financial Fair Play.

Det er desuden også kommet frem, at da man skrev under med Antonio Conte som cheftræner i 2017 var det ligeledes med penge igennem et offshore-selskab - og her var det til agenten Federico Pastorello, der fik 85 millioner kroner. En italiener, der var involveret i flere Chelsea-handler dengang.

Tidligere er det kommet frem, at Chelsea undersøges for ulovlige betalinger. Læs mere om det her.