Video : Tipsbladet
Premier League

Vild United-aftale: Kommer til at tjene milliarder

Det lader til at blive deres største indtægtskilde i de kommende år.

Manchester United er gode til at bruge penge, men de er også meget dygtige til at få nogle i kassen. Det har klubben senest vist med den trøje-aftale, som de har lavet med Adidas, som varer de næste ti år.

Det skriver oplyser det tyske tøjmærke på dets hjemmeside.

Ifølge det engelske medie FourFourTwo vil den nye aftale vil indbringe dem omkring 780 millioner kroner om året. Det er en stigning på 130 i forhold til den seneste.

Da aftalen er på ti år, så er der udsigt til, at United får 7,8 milliader kroner ind, og det er derfor ifølge førnævnte medie gøre det til deres mest betydningsfulde indkomst ind i 2030'erne.

Den nye aftale gør dem til topscorer i Premier League, da Manchester City eksempelvis 'blot' tjener omkring 560 millioner kroner om året i forbindelse med deres aftale med Puma, som udløber i 2029.

De har dog stadig et stykke op til både Real Madrid og Barcelona, som har aftaler med henholdsvis Adidas og Nike.

Real Madrids er lige i underkanten af en milliard kroner værd om året, da det menes at ramme 950 millioner kroner, mens Barcelonas aftale giver dem 870 millioner kroner om året.

Manchester United har for tiden travlt med at bruge penge også, da man har hentet Andre Onana og Mason Mount til klubben. De er dog ikke færdige endnu, da også Rasmus Højlund er på vej.