Video : Tipsbladet
Premier League

United-legende: Højlund har Nistelrooys problem

Det minder om Ruud van Nistelrooys udfordringer med Ronaldo på kanten, mener Rio Ferdinand.

Rasmus Højlund har ikke fået gang i den helt store målfest efter skiftet til Manchester United. Det er der dog en god grund til - og det handler ikke om, hvad Højlund gør selv, men hvad spillerne omkring ham gør.

Det mener Manchester United-legenden Rio Ferdinand, som har fortalt om det i et interview med Vibe with Five.

- Højlund er ikke en spiller, der kommer til at få bolden, gå forbi tre modstandere og score et mål. Han er ikke den fyr. Han løber måske fra midterlinjen, hvis du får ham til at jagte bolden og løbe og score, som han gjorde det i Champions League. 

Endvidere sammenligner han situationen med den tid, hvor han spillede sammen med Cristiano Ronaldo og Ruud van Nistelrooy. Bare med Antony og Rasmus Højlund i rollerne.

- Garnacho vil gerne slå indlægget, men Antony vil ikke. Hans anden, tredje eller fjerde tanke er at slå indlægget, men han vil gerne gøre noget andet først, siger den tidligere midterforsvarer og fortsætter:

- Det skal ændres. Ruud van Nistelrooy havde mere eller mindre Ronaldo i tårer næsten hver dag, fordi han gjorde for meget på bolden og ikke lagde indlægget. Ruud sagde 'hvordan kan jeg lave mine løb, når jeg ikke ved, hvornår du slår indlægget?', lyder det fra Ferdinand.

Rio Ferdinand mener her, at det er sådan Rasmus Højlund må have det med kanterne i United.

- Forskellen er, at Ruud var hovedpersonen på vores hold. Vores faste 9'er og målmaskine. Han havde også erfaringen og gravitas til at trække kanterne til sig og sige 'Hør, læg bolden ind i feltet'. Han sagde også mere end det, mindes United-legenden.

Han forstår endvidere godt, hvis Rasmus Højlund er frustreret, når han laver alle sine løb, men ikke får bolden.