Video : Tipsbladet
Premier League

Utilfreds dansk stjerne: Træneren må forklare det

Pierre-Emile Højbjerg gør alt, hvad han kan for at overbevise Ange Postecoglou om, at han skal have flere chancer i Tottenham.

BRØNDBY (Tipsbladet): Pierre-Emile Højbjerg har i flere sæsoner været hjertet på Tottenhams midtbane, men efter Londonklubben for knap et år siden byttede ud på trænerposten, har han skullet vænne sig til en mindre rolle.

Australske Ange Postecoglou ser ikke det samme lys i den danske stjerne, som er blevet begrænset til blot seks Premier League-starter i denne sæson.

Det er ikke hverdagskost for den hårdtarbejdende dansker, der gør alt, hvad han kan for at overbevise sin chef om, at han skal have flere chancer.

Det fortæller 75 kamps jubilaren og i aftenens anledning anfører for det danske herrelandshold til Tipsbladet og den øvrige presse efter sejren på 2-0 over Færøerne.

- Jeg er selvfølgelig ikke tilfreds med, hvad der foregår i klubben. Det er ikke nogen hemmelighed, men det er heller ikke noget, jeg laver ramaskrig om. Jeg kan lægge mit hoved på puden velvidende, at jeg giver det, jeg skal for at vise træneren, han skal tro på mig. Sådan er det ikke for tiden, og det er træneren, der må forklare hvorfor.

Pierre-Emile Højbjerg, 28 år, står i skyggen af Pape Matar Sarr og Yves Bissouma, der får størstedelen af minutterne på englændernes midtbane. Rodrigo Bentancur og Giovani Lo Celso forsøger ligesom danskeren, at overbevise Ange Postecoglou om at vise dem mere tillid.

Tiden må vise, om den danske landsholdsstjerne får vundet sin plads på Tottenham-midtbanen tilbage, eller om det bliver nødvendigt for ham at søge nye græsgange efter fire år i Nordlondon.

Pierre-Emile Højbjerg bliver i hvert fald jævnligt kædet sammen med særligt Juventus, ligesom Napoli også er blevet nævnt som en bejler. Læg dertil at danskeren for nyligt fik ny agent, som har fine forbindelser i støvlelandet.

Det vil formentlig ikke få rygterne til at blive færre, som sommertransfervinduet nærmer sig. Efter denne sæson vil Pierre-Emile Højbjerg også kun have et enkelt år tilbage af sin aftale med Tottenham, og hvis spilletiden fortsat er begrænset, så er det i hvert fald nogle af hovedingredienserne til en transfer.

Danskeren står noteret for 175 kampe i Tottenham-trøjen ifølge Transfermarkt.