• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Oliver Okstrøm

VAR-fadæse: Det gik der galt ved Liverpool-mål

Foto: Getty Images

Det viser sig, at VAR havde taget fejl af en kendelse på banen i kampen mellem Tottenham og Liverpool.

Af Oliver Okstrøm

I lørdagens kamp mellem Tottenham og Liverpool fik sidstnævntes Luis Diaz annulleret et mål fejlagtigt for offside. Det er efterfølgende blevet forklaret som en menneskelig fejl, og nu er det kommet frem, hvad der egentlig skete i VAR-vognen.

Det melder Sky Sports.

Her handler det om, at Darren England, der stod for VAR under kampen havde lavet den fejl, at han troede, at målet var blevet givet - og det var det ikke, da linjedommeren havde vinket offside. Det betød, at han svarde 'check complete', og derfor forblev målet annulleret.

Det er desuden stadig uklart, hvornår Darren England og hans VAR-assistent Dan Cook blev klar over, at de havde lavet en fejl. Der gik mindre end et minut, inden kampen var i gang igen, og her menes det, at VAR-holdet følte, at det for sent at bryde ind.

Ifølge reglerne fra IFAB står der således:

- Hvis spillet er stoppet og genoptaget, kan dommeren ikke foretage en 'gennemgang,' medmindre det drejer sig om en fejl med kort eller en potentiel udvisning i forbindelse med voldelig optræden, spytning, bidning eller ekstremt fornærmende, fornærmende og/eller grove handlinger, skriver førnævnte medie.

Det er efterfølgende noget, som det engelske dommerorgan PGMOL har været ude og undskylde. Det er desuden 14. gang siden sommeren 2022, at de har været nødt til at gøre det i forbindelse med VAR-kendelser.

Kendelsen er da også noget, som har givet noget undren hos eksperter. Blandt andet den tidligere landsholdsspiller Martin Jørgensen, som man kan se i videoen øverst i artiklen.

De to VAR-folk er siden blevet sendt i skammekrogen. Læs mere om det her.