Video : Tipsbladet
Premier League

VAR-lyd offentliggjort efter Barca-brok

Det handler om det mål, som Barcelona ikke fik i søndagens kamp mod Real Madrid.

FC Barcelona har efter søndagens nederlag i El Clasico til Real Madrid været ude og kræve, at man kunne få lydoptagelserne frigivet efter flere kendelser, som ikke gik deres vej.

Det har det spanske fodboldforbund nu gjort, skriver den catalanske sportsavis Sport.

Her bliver der peget på, at man som et eksempel på gennemsigtighed har offentliggjort den dialog, der har været mellem kampens dommer og VAR-teamet i opgøret, og her kommer de ind på, hvorfor Lamine Yamal ikke fik et mål, som var lige omkring stregen.

- Vi har en 360 (vinkel), Lunins krop blokerer vores udsyn, denne tæller ikke, denne heller ikke, denne heller ikke, denne heller ikke, lød det fra VAR-rummet, hvorefter dommer Soto Grado sagde 'ingen hastværk, vi står over for en meget vigtig beslutning'.

VAR svarede herefter, 'Vi har ikke mere', som Grado herefter sagde 'det bedste er at vente', mens VAR-dommeren slog fast, 'vi har ingen beviser for, at bolden er gået ind, det er hjørnespark'.

Det kommer efter, at Barcelona-præsident Joan Laporta havde krævet at få lyden udleveret, og at de eventuelt ville gå efter at få en omkamp. Inden udleveringen af lyden fra VAR-dialogen slog han følgende fast.

- Hvis klubben efter gennemgang af denne dokumentation mener, at der blev begået en fejl i vurderingen af situationen, vil vi sætte alle nødvendige procedurer i gang for at rette op på situationen, og vi udelukker ikke muligheden for retlige skridt, hvis det bekræftes, at det var et lovligt mål, siger han og fortsætter:

- Vi vil gå endnu længere og udelukker ikke at anmode om at få kampen spillet om, som det er sket i en europæisk kamp på grund af en fejl fra VAR, lyder det fra Joan Laporta.

I opgøret var han også utilfreds med det straffespark, som Real Madrid fik, og det som Barcelona ikke fik undervejs i opgøret. Nederlaget betyder også, at Real Madrid med seks kampe tilbage nu er 11 point foran Barcelona.