• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Oliver Okstrøm

Dansk tv-aftale indgået om Premier League: Ny kanal får stor bid af kagen

Foto: Getty Images

YouSee og Nordic Entertainment Group har indgået en ny tv-aftale, som sender halvdelen af Premier League-kampene over på Yousees nye tv-kanal Xee.

Af Oliver Okstrøm

Når Premier League-sæsonen starter op igen efter sommerferien, så kommer en del af kampene til at blive vist på den nye YouSee-kanal med navnet Xee. Yousee har nemlig sikret sig rettighederne til at vise halvdelen af Premier League-kampene eksklusivt.

Den anden halvdel kommer til at blive vist på Nordic Entertainment Groups kanaler TV3+ og TV3 Max. Dog kan kunder på Viaplay Sport stadig se de kampe, som bliver sendt på Xee. Det oplyser Yousee i en pressemeddelelse.

Mediedirektør i YouSee Christian Morgan ser meget frem til den nye aftale bliver sat i søen.

- Vi glæder os utrolig meget til dette helt nye og meget spændende samarbejde. Med nogle af de bedste hold i verden og fantastiske danske spillere som Christian Eriksen og Kasper Schmeichel er det ikke underligt, at danskerne elsker engelsk fodbold, siger han og tilføjer:

- Fra august i år og tre år frem vil Xee blive hjemsted for en række af de helt store engelske fodboldopgør, og det glæder vi os virkelig til at kunne tilbyde vores kunder, lyder det fra Christian Morgan.

Som en del af aftalen har YouSee også sikret sig, at man laver et produktionssamarbejde relateret til Xees dækning af Premier League, som tæller kommentering af kampe, studie og magasinprogrammer fra TV3 Sport. Derfor kan man også komme til at se folk som Peter Grønborg, Jan Mølby, Carsten Werge, Per Frimann, Stig Tøfting, Martin Jørgensen, Peter Kjær, Jesper Grønkjær og Niels-Christian Frederiksen på kanalen.

I alt bliver det til 116 kampe, der bliver vist på Xee i den kommende sæson, mens samme antal bliver fordelt på TV3+ og TV3 Max.

---------------------------

Se OB - AC Horsens og FC København - Lyngby BK på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus