Foto: Getty Images
La Liga

Barcelona var flade under Griezmann-køb

FC Barcelonas køb af Antoine Griezmann var en fiasko på mange måder.

FC Barcelonas indkøb af Antoine Griezmann for 120 millioner euro har vist sig som en fadæse på mange punkter. 

Først og fremmest formåede franskmanden aldrig at slå igennem hos den store spanske klub, hvilket særligt kom til udtryk på sidstedagens af transfervinduet, hvor Griezmann vendte retur til Atletico Madrid på en lejeaftale. 

Med tanke på FC Barcelonas økonomiske problemer, som er skyld i, at Lionel Messi ikke kunne fortsætte i klubben, så lunede det heller ikke i klubkassen at bruge tæt på en milliard danske kroner på franskmanden. 

Det var den daværende præsident Josep Maria Bartomeu, som havde ansvaret for handlen dengang, og det gjorde det ikke ligefrem bedre for Barcelona, der ikke havde nogen idé om den økonomiske situation i klubben under købet. Det røber klubbens nuværende CEO Ferran Reverter ifølge Marca. 

- Da spillere blev købt dengang, vidste den tidligere bestyrelse ikke, om de rent faktisk kunne købe dem. 

- Dette var også sagen med Griezmann, da de samme aften, som da de købte ham, fandt ud af, at de ikke havde penge til at betale ham. Derfor ledte de efter at optage et lån på 85 millioner euro, som skulle dække over købt, forkarer Reverter. 

Griezmann var blot et eksempel på den økonomiske uansvarlighed. Han fortæller også, at Philippe Coutinho endte med at koste 16,6 millioner euro ekstra end aftalt oprindeligt.