• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Nikolaj Kesting

Bombe: Messi forlænger ikke med Barcelona

Foto: Getty Images

Barcelona kan ikke give Messi en ny kontrakt på grund af sin økonomi.

Af Nikolaj Kesting

Messi er ikke Barcelona-spiller i næste sæson. Det skriver FC Barcelona på sin hjemmeside.

Ifølge klubben var der fra begge parter enighed om en ny aftale, men det kan ikke lade sig gøre på grund af økonomiske og strukturelle problemer, skriver Barcelona. 

Messi var blot 13 år, da han startede på klubbens ungdomsakademi La Masia. Han fik debut for førsteholdet i 2004 blot 16 år gammel. 

Ifølge trasfermarkt.com har han spillet 778 kampe for FC Barcelona og scoret 672 mål. Derudover har han lavet 305 assist. 

Barcelona har ellers haft god tid til at tænke over, hvordan de skulle sikre sig, at Messi også spillede i den blå-røde trøje i den kommende sæson. Før sidste sæsons start udtrykte Messi, han ønskede at forlade klubben. 

Det fik klubben afværget, og Messi endte med at spille sidste sæson i Barcelona-trøjen. Efterfølgende skulle Messi have skiftet mening, og derfor ønsket at forlænge sin tid i klubben. Men det kan altså ikke lade sig gøre. 

Der er blevet sagt og skrevet meget om, hvordan Messi skulle sikres. Barcelona har det meste af sommeren forsøgt at få sit lønbudget ned, så der kunne blive råd til den lille troldmand. Blandt andet har løntunge spillere som Griezmann, Coutinho, Umtiti og Pjarnic fået at vide, at en transfer kunne blive en mulighed. 

Men det er ikke lykkedes klubben at få afsat spillerne. I stedet har Barca blandt andet købt Memphis Depay og hentet Sergio Agüero på en fri kontrakt. 

Lionel Messi har vundet ti La Liga-titler med Barcelona og har løftet Champions League-trofæet fire gange. Han har slået et hav af rekorder i sin tid i klubben, og er både den spiller, som har spillet flest kampe for klubben og scoret flest mål.

Hvad fremtiden skal bringe for Lionel Messi vides ikke endnu. Det har tidligere lydt, at Manchester City kunne blive hans næste destination. Her vil han igen kunne spille under sin tidligere træner Pep Guardiola. Også PSG har været nævnt som en mulighed. 

FC Barcelona udtrykker dyb sorg, og ønsker Lionel Messi held og lykke i fremtiden både på og uden for banen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020