En-Nesyri-hattrick og Sevilla-sejr efter hæsblæsende start

Sevilla vandt lørdag eftermiddag 3-2 over Real Sociedad. Youssef En-Nesyri scorede alle tre mål for hjemmeholdet, og fire af opgørets scoringer blev sat ind inden for de første 14 minutter.

Selvom Real Sociedad har kæmpet med tingene det seneste stykke tid, kæmper både de og Sevilla med i toppen af La Liga, og lørdag eftermiddag mødtes de to mandskaber på Ramón Sánchez Pizjuán.

Sevilla har spillet tre kampe færre end Real Sociedad, men kunne med en sejr gå á point med baskerne.

Og der skulle gå blot tre minutter, før hjemmeholdet havde bragt sig i front.

Suso fandt Fernando i Real Sociedad-feltet med et elegant chip, og han nåede på bolden før Sociedad-keeper Alex Remiro. Fernando fik derfor prikket bolden ind til Youssef En-Nesyri, som blot skulle sætte indersiden på for at gøre det til 1-0.

Blot et minuts tid senere var der imidlertid scoret i den anden ende, og det var denne gang Diego Carlos, der fik scoret i eget net. Forsvarsspilleren kom først på et forsøg på en aflevering i dybden til Alexander Isak, men på forunderlig vis fik han sparket bolden over Bono, der var på vej ud af sit mål - og så stod det 1-1.

Og der var i den grad gang i den i begyndelsen af opgøret.

For efter syv minutters spilletid kom Sevilla tilbage i førersædet, da Youssef En-Nesyri lidt heldigt driblede sig forbi et par af gæsternes forsvarsspillere for derefter at sparke bolden sikkert forbi Alex Remiro.

Men efter 14 minutter var der minsandten scoret igen. Et hjørnespark fra Mikel Oyarzabal blev sparket mod bagerste stolpe, og her stod Alexander Isak fuldstændig fri. Svenskeren satte indersiden på indlægget, og så stod det 2-2.

Det var i øvrigt første gang siden 1988, at begge mandskaber havde scoret to gange inden for det første kvarter i en La Liga-kamp.

Efter 17 minutter var det også lige ved at blive 2-3 til gæsterne, men Bono fik reddet den store chance midt for mål til Jon Guridi.

Resten af første halvleg faldt opgøret en anelse til ro, og stillingen var også 2-2, da der blev fløjtet til pause.

Der skulle til gengæld gå blot 45 sekunder af anden halvleg, før En-Nesyri havde lavet hattrick og scoret til 3-2. Lucas Ocampas fandt holdkammeraten med et fladt indlæg skråt tilbage i feltet, og så sendte han Sevilla på sejrskurs ved at sparke bolden gennem benene på Igor Zubeldia og forbi Alex Remiro.

4-2 var det ikke langt fra at blive efter 73 minutter, hvor Suso fik en friløber mod Real Sociedad-målet efter en lynhurtig omstilling, men Alex Remiro diskede op med en formidabel redning og holdt udeholdet inde i opgøret.

Kort efter var Real Sociedad så lige ved at bringe balance i regnskabet, men hovedstødet blev reddet af Jules Koundé på stregen.

Det blev derfor ved 3-2, hvilket betyder, at Sevilla nu har 30 point for 16 kampe. Real Sociedad har lige så mange point, men for 19 kampe.