• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Jacob Quvang

Pas på, Xavi: Det minder om Pirlo i Juventus

Foto: Getty Images

Ender Xavi med at blive træner for FC Barcelona, så vil situationen minde om dengang, Andrea Pirlo blev manager hos Juventus.

Af Jacob Quvang

Det lader blot til at være et spørgsmål om tid, før Xavi bliver præsenteret som ny permanent manager for FC Barcelona efter fyringen af Ronald Koeman. 

Det bliver dog en kæmpe opgave, som Xavi kommer på. Midtbanelegenden har yderst begrænset trænererfaring fra Mellemøsten, og hans situation kan godt minde om Andrea Pirlo, der tilbage i sommeren 2020 blev præsenteret som ny manager for Juventus. Dette gik dog i sidste ende ikke særlig godt. Det fortæller TV-ekspert Martin Jørgensen i optakten til tirsdagens Champions League-kampe på TV3+. 

- Det bliver en kæmpe opgave. Vi kan bare kigge til Torino sidste år med Andrea Pirlo, der trænede Juventus, som også var hans første store opgave. Også en storklub der var nedadgående. Det er nøjagtigt det samme for Xavi. Han kommer til et Barcelona-hold, som er på vej ned, og klubben har store problemer.

- Det bliver en kæmpe opgave, og som Michael også har sagt, så tror jeg også, at han skal have nogle garantier fra klubben om, hvorvidt det her er et langsigtet projekt? Står vi sammen om det her? Accepterer vi et par år med blandede resultater? Så kører vi nogle af de unge spillere, som de har, ind på holdet, som det selv skete for Xavi og Iniesta for en del år siden.  Så kan jeg se fornuften med projektet, men ellers synes jeg, han satser. Ikke med hele sin trænerkarriere, men han tager en stor chance lige nu, lyder vurderingen fra Martin Jørgensen. 

Andrea Pirlo endte med at stå i spidsen for Juventus i 52 kampe.