• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Oliver Okstrøm

Laporta har sit Barca-hold klar: Stort ikon er med

Foto: Getty Images

Hvis det bliver Joan Laporta, der bliver præsident i Barcelona, så bliver det med et meget kendt ansigt på ledelsesgangen.

Af Oliver Okstrøm

Barcelona nærmer sig klubbens kommende præsidentvalg, og her er favoritten til posten den Joan Laporta, som nu har præsteret det hold, som han vil have omkring sig i ledelsen - og her er der blevet plads til et ret kendt ansigt.

Det drejer sig om den tidligere Barcelona-målmand Victor Valdes, som spillede 535 officielle kampe for den catalanske storklub, hvor han var med til at vinde 21 titler, hvor seks spanske mesterskaber og tre Champions League-triumfer skiller sig mest ud.

Foruden ex-målmanden er den forhenværende Valencia-sportsdirektør Mateu Alemany også med. Tilbage i perioden mellem 2003 og 2010 var Laporta præsident i klubben, og dengang var det Rafael Yuste, der var vicepræsident. Det vil han blive igen, hvis de vinder valget 7. marts. Samtidig arbejder de også på at få Carles Puyol med.

Endvidere er navne som Jose Ramon Alexanko, Sergi Barjuan, Pichi Alonso, Xavi Llorens og Albert Benaiges også folk, der kommer til at spille en rolle, har Laporta afsløret, ligesom man også fik præsenteret støtte fra store ikoner som Rafa Marquez, Deco samt Samuel Eto’o.

Foruden Laporta er Toni Freixa og Victor Font også på stemmesedlen, når klubbens omkring 145.000 medlemmer skal finde den næste præsident for klubben efter Bartomeu, som trak sig i efteråret 2020.

En af de ting, som den kommende præsident først skal se på er klubbens store gæld, ligesom Lionel Messi har kontraktudløb til sommer - og det ville blive et stort tab for dem at miste deres argentinske stjerne.

Det ser dog ud til, at der er en stor oprydning på vej i klubben, hvor Martin Braithwaites plads er oppe og vende. Læs mere om det her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus