La Liga Mikkel Fuhr Nielsen

Laudrup-handler ophører? Barca og Real indgår pagt

Foto: Getty Images

FC Barcelona og Real Madrid er rivaler på fodboldbanen, men nu indgår de en særlig pagt, som omhandler spillerhandler.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

De seneste måneder har klubpræsidenterne fra henholdsvis Real Madrid, Florentino Pérez, og FC Barcelona, Joan Laporta, været i dialog om flere juridiske spørgsmål og problemstillinger.

I samme omgang har de også haft mulighed for at indgå en mundtlig aftale vedrørende indbyrdes kontraktsituationer og spillerhandler i de to klubber. Aftalen er forseglet med et håndtryk, og betyder, at Real Madrid eksempelvis ikke må forhandle med en Barcelona-spiller, hvis vedkommende allerede er i gang med at forhandle en ny aftale på plads med sin respektive klub, det skriver den spanska avis Marca.

Denne pagt er sat i verden for ikke at presse hinanden økonomisk. De to klubpræsidenter er klar over, at FC Barcelona og Real Madrid er to af verdens største klubber, og derfor er der ikke nogen grund til at udvande hinanden økonomisk, når det gælder kontraktsituationer.

I forbindelse med El Clásico i Saudi Arabien blev Real Madrid sat i forbindelse med Barcelonas Ronald Araujo, der har kontraktudløb næste sommer. Ronald Araujo forhandler lige nu med FC Barcelona om en kontraktfolængelse, så her afviste Florentino Pérez, at de ville begynde at forhandle med Araujo.

Det er sjældent, at dette forbudte skifte sker, men blandt andre Michael Laudrup og Luis Figo har tidligere taget skiftet fra den ene rival til den anden.

Denne regel gælder ikke, hvis en spiller har kontraktudløb, og derved kvit og frit kan skrive under med andre interesserede klubber.