• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Lasse Sylvest Mikkelsen

Nepotisme-alarm i Barca: Hyrer præsidentens søster

Foto: Getty Images

Den spanske fodboldklub FC Barcelona har rettet til i fodboldklubbens etiske regelsæt, så de kunne hyre Joan Laportas søster.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Ifølge det spanske medie Mundo Deportivo så har Barcelonas haft travlt med at finjustere klubbens etiske regelsæt, så det er blevet muligt at placere Laportas søster i en nyoprettet chef-rolle.

Ifølge det spanske medie starter Maite Laporta mandag som chef for inklusion og diversitet i den spanske storklub.

- Barcelona har valgt at oprette stillingen for at sikre, at klubben fortsætter sit arbejde for inklusion og kulturel diversitet. Køn spiller også en vigtig roller heri, lyder det i en besked til en række spanske medier, hvori det også oplyses, at Maite Laporta er uddannet indenfor marketing, kommunikation og e-commerce.

Det har vakt opsigt, at Joan Laportas søster er blevet ansat, fordi det tidligere har været forbudt for klubben at hyre direktørernes familiemedlemmer.

Men en finjustering af det etiske regelsæt betyder nu, at det kun er forbudt for direktørerne i klubben at hyre deres forældre og børn. Søskende og fætre/kusiner står der ikke nævnt noget om mere.

Maite Laportas øverste leder bliver Xavier Mas, der som CCO i Barcelona har ansvaret for at sikre, at klubben overholder både interne og eksterne politikker og regler.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020