• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Anders Dehn

Sisto rejste hjem og fik bøde: Jeg vidste, det ville få konsekvenser

Foto: Getty Images

Pione Sisto var godt klar over, at Celta Vigo ville straffe ham, da han rejste hjem til Danmark, selv om han havde fået klar besked på at blive i Spanien. Han fortryder dog ikke.

Af Anders Dehn

Da Pione Sisto i marts trodsede sin klubs instruktioner og kørte hjem til Danmark, gjorde han det med åbne øjne. Derfor kom bøden, han fik, ikke bag på ham, og siden har han heller ikke fortrudt, siger han til Politiken.

Celta Vigo havde bedt sine spillere om at blive i Spanien, hvor der var udgangsforbud, og hvor man skulle i karantæne, hvis man forlod landet og vendte tilbage. Men Sisto tog hjem af hensyn til både sit eget helbred og sin familie, siger han.

Det kostede en bøde og kritik fra hans træner, Óscar García. Med henvisning til Fedor Smolov, der rejste hjem til Rusland i anledning af sin kærestes fødselsdag, sagde han:

Læs også:Træner kritiserer Sisto: Gik direkte mod vores og regeringens ordre

- Det er tydeligt, at begge spillere agerede skidt. Jeg synes, de begik en fejl, for ordren om at blive var meget klar, ikke kun fra klubben, men også fra regeringen.

- Det er to forskellige sager. Smolov ringede til os hver anden dag for at bede om lov, og klubben var klar over det (hans intentioner, red.). Han rapporterede alt, men han skulle selvfølgelig have blevet her.

- Det er anderledes med PIone, fordi han traf beslutningen uden at sige noget til nogen - med den risiko, det indebærer, både for ham og for hans familie og for os, der bliver.

Læs også:Celta Vigo vil have Pione Sisto tilbage til Spanien

Sisto hævder dog, at han løbende var i kontakt med Celta. Og han fastholder altså, at det var det rigtige for ham at køre hjem sammen med sin lillesøster.

- Vi kendte ikke reglerne og vidste ikke, hvad vi måtte og ikke måtte. Vi ønskede bare at komme hjem. Jeg var godt klar over, at der ville være en konsekvens fra klubbens side. Men det var det værd for mig, min lillesøster og min familie. Jeg har accepteret de konsekvenser, sådan en beslutning har, men jeg har ikke fortrudt det, siger Pione Sisto til Politiken.

Han nægter desuden, at bøden skulle være på 60.000 euro (450.000 kroner), som Radio Galegas hævdede midt i maj.

Læs også:Sisto havde en depression: Jeg ville bare hjem fra VM

Læs også:Pione Sisto blev udsat for racisme fra holdkammeraters forældre

Læs også:Holdkammerat storroser Sisto: Han er fremragende

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Optakt: AGF - FC København

Skal AGF udfordre FCK på andenpladsen? Søndag aften kan kampen om sølvmedaljer bliver åbent på vid gab eller lukket helt i.