• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Oliver Okstrøm

Spansk statistik-studie afslører: Raul den største La Liga-spiller nogensinde

Spansk statistik-studie afslører: Raul den største La Liga-spiller nogensinde

Den tidligere Real Madrid-stjerne Raúl González Blanco er blevet vurderet til den bedste spiller i den spanske liga. Længere nede på listen slår Messi desuden Ronaldo.

Af Oliver Okstrøm

Det spanske fodboldresearch-center CIHEFE har lavet et kæmpe stykke arbejde, hvor de har sammenlignet alle spillere siden La Ligas start i 1928. Den undersøgelse viser nu, at det er den spanske angriber Raul, der er den bedste spiller i ligaen nogensinde.

Det skriver den spanske sportsavis Marca.

Det har de fundet ud af ved at give point baseret på mål, oplæg, tacklinger og meget mere. Her blev der eksempelvis givet 20 point til spillerne for minutter spillet pr. sæson, ét point for et mål og minus 0,4 for mål imod sig, og minus 1,5 point for et rødt kort.

Her har projektets leder José Antonio Ortega vist, at det er den tidligere Real Madrid-spiller, der scorede flest med 528 point, dernæst følger den tidligere Barcelona-spiller Cesar Rodriguez, som vandt fem mesterskaber i sine 16 år på Camp Nou med 524 point tilbage i 40'erne og 50'erne, mens Athletic-ikonet Telmo Zarra blev nummer tre i undersøgelsen med 493 point.

Den bedste nuværende spiller blev ikke overraskende Lionel Messi med 490 point, der også blev nummer fire samlet set. Helt nede på 23. pladsen finder man Real Madrids Cristiano Ronaldo.