Randers FC på vej mod salg: Udenlandske investorer vil købe klubben
Generelle

Randers FC på vej mod salg: Udenlandske investorer vil købe klubben

Randers FC kan lande i hænderne på ambitiøse udenlandske investorer. Klubben fortæller i en pressemeddelelse, at der er henvendelser angående overtagelse af klubben.

De fleste i og omkring FC Midtjylland er nok lykkelige over Matthew Benhams køb af klubben i sommmeren 2014. Det har betydet massiv investering, et dansk mesterskab og Europa League-deltagelse.

Nu kan den næste danske klub være på vej mod at lande i udenlandske hænder, for Randers FC fortæller i en pressemeddelelse, at klubben er kontaktet af udenlandske investorer med henblik på et køb af klubben.

- Investorerne ønsker at købe sig ind i eller overtage en nordeuropæisk klub, der har potentiale til at konkurrere på allerhøjeste nationale niveau og efterfølgende på højt internationalt niveau indenfor de næste fire til fem år. Efter grundig research har de kontaktet os. Selvom Randers FC ikke som udgangspunkt er eller har været til salg, har bestyrelsen valgt at lytte til investorernes tanker, udtaler bestyrelsesformand i Randers FC Holding A/S Svend Lynge Jørgensen i pressemeddelelsen.

Det er Randers FC Holding A/S, der ejer alle aktierne i Randers FC. Aktier, der skal sælges til investorerne, der i pressemeddelelsen fremgår som amerikanske og engelske.

- Det er vigtigt at understrege, at Randers FC som et af de få danske sportsselskaber har en overordentlig god økonomi med en meget solid egenkapital og mere end tilstrækkelig likviditet til at fortsætte på nuværende sportslige niveau.

- Såfremt vi vælger at tage imod tilbuddet om køb af Randers FC, bliver det udelukkende, fordi vi vurderer, at det vil være til stor gavn for fodbolden i Randers og Randers by i det hele taget, fortæller bestyrelsesformanden.

Af konkurrencehensyn vil investorerne ikke stå frem endnu - Randers skriver videre, at forhandlinger er indledt.