Video : Tipsbladet
Rygter

Medie: Jacob Friis og Kent Nielsen på blokken

Flere danske navne er en del af Rosenborg BK's trænerjagt ifølge norsk TV 2.

Jubeldagene i Rosenborg BK synes meget langt væk, da man i øjeblikket indtager en plads midt i Eliteserien.

Det er bestemt ikke hverdagskost for de mangedobbelte norske mestre, som også valgte at tage konsekvensen i sommer, da man fyrede Kjetil Rekdal. Svein Maalen blev klubbens midlertidige mand på sidelinjen.

Nu resterer der blot seks spillerunder af sæsonen i Norge, og derfor er trænerjagten i Rosenborg BK højaktuel. Flere emner er i spil og to af dem er tilmed danske. TV 2 Norge fortæller, at både Jacob Friis og Kent Nielsen er blandt kandidaterne på Rosenborgs blok.

Den tidligere AaB-træner Martí Cifuentes, Jimmy Thelin og det tidligere emne til trænerposten i FC Midtjylland Per-Mathias Høgmo er også på listen. Derudover spøger Jess Thorups navn også i den norske klub.

Samtidig kan klubbens midlertidige træner Svein Maalen ikke afskrives til den permanente stilling, selvom resultaterne har været svingende på det seneste.

- Jeg tror, at vi internt ser på, hvad vi gerne vil have, og så vil vi have en liste klar i slutningen af oktober eller starten af november. Det er forventningen, men derfra kan tingene tage tid. Der er også nogle ting, som Rosenborg ikke selv kan kontrollere. Det afhænger af nogle forhold, som skal fald i hak, sagde klubbens formand, Cecilie Gotaas, i slutningen af september.

Tipsbladet har været i kontakt med Rosenborg, men sportschef, Mikael Dorsin, ønsker ikke at kommentere klubbens trænerjagt. Tipsbladet ville gerne have spurgt til de danske emner og om den tur, som TV 2 beskriver, at han har været på i Danmark.

Når det omhandler Jacob Friis, Kent Nielsen og Jess Thorup, så er sidstnævnte kontraktfri og noget mere tilgængelig, hvis han ellers kan se sig selv i Rosenborg og blive enig med klubben.

Kent Nielsen og Jacob Friis er begge på lange kontrakter i henholdsvis Silkeborg IF og Viborg FF. Jacob Friis forlængede til 2026 med Viborg denne sommer, og det samme gjorde Kent Nielsen i Silkeborg. Derfor skal Rosenborg BK have penge op af lommen for at købe dem fri.