Rygter Lars Gram-Hanssen

Avis: Haaland kan koste svimlende milliardbeløb

Foto: Getty Images

Erling Haaland siges at være tæt på et Manchester City-skifte, og den engelske storklub kan angiveligt ende med at betale næsten to milliarder kroner for nordmanden.

Af Lars Gram-Hanssen

Flere fremtrædende medier, herunder The Athletic, skrev mandag, at Erling Haalands skifte til Manchester City stort set er på plads. 

Og selvom den engelske storklub kan nøjes med at betale Haalands frikøbsklausul, så bliver det stadig en omkostningstung affære at hente nordmanden. 

Sådan lyder det fra den engelske avis The Telegraph, der skriver, at hele operationen kan ende med at koste Manchester City 213 millioner pund, svarende til 1,85 milliarder kroner. 

Selve frikøbsklausulen lyder på 558 millioner kroner, som Manchester City sender i Dortmunds retning, men det er Erling Haaland selv, der kommer til at tjene mest på skiftet. Ifølge The Telegraph har Haaland således skrevet under på en fem-årig aftale til en samlet værdi af 107 millioner pund, svarende til 930 millioner kroner. 

Udover frikøbsklausulen og Erling Haalands løn er der dog også yderligere omkostninger forbundet med skiftet. Der er tale om betalinger til agenter og repræsentanter, samt diverse andre udgifter. Disse ekstraudgifter løber samlet set op i 370 millioner skroner, skriver The Telegraph.

Erling Haaland forventes at spille sin sidste kamp på lørdag, hvor Dortmund tager imod Hertha Berlin i sidste spillerunde af Bundesligaen.