Foto: Alamy
Rygter

Kriseramt danskerklub vil ansætte Xavi til sommer

Ifølge den spanske avis Sport kan Xavi til sommer fortsætte trænerkarrieren i Holland, hvor Ajax siges at være interesseret i den nuværende FC Barcelona-boss.

Ajax har mildest talt haft en svær sæson, og den hollandske storklub skal til sommer på udkig efter en ny cheftræner, da John van 't Schip allerede har meldt ud, at han stopper til sommer. 

Og ifølge den spanske avis Sport kan Ajax' næste cheftræner potentielt blive et rigtigt stort navn. 

Avisen peger nemlig på, Amsterdam-klubben har den nuværende FC Barcelona-cheftræner Xavi på deres liste over kandidater til overtage roret fra næste sæson af. 

Xavi meddelte i januar, at han efter denne sæson stopper i Barcelona, og dermed vil den 44-årige spanier altså være ledig på markedet til sommer. Spørgsmålet er så, om han ønsker at fortsætte karrieren i den hollandske liga, hvor Ajax har haft det svært i de seneste sæsoner. 

Feyenoord løb med mesterskabet i sidste sæson, mens PSV Eindhoven er på guldkurs i denne sæson, hvor Anton Gaaei og Ajax aktuelt ligger nummer fem. 

Ifølge Sport ser Ajax-ledelsen Xavi som en træner, der har kvaliteterne til at få det bedste ud af en ung spillertrup. Samtidig har Ajax-bosserne angiveligt en stor beundring for Xavis spilfilosofi med med masser af boldbesiddelse. 

Sport peger dog på, at Xavi meget vel kan ende med at tage et sabbatår, og derudover kan det angiveligt ikke udelukkes, at Xavi alligevel vælger at fortsætte som chef for Andreas Christensen og kompagni.