Video : Tipsbladet
Rygter

Storklub vild med Morten Hjulmand - koster kassen

Et af Premier Leagues tophold har set nærmere på Morten Hjulmand så sent som i torsdags.

Morten Hjulmand valgte i sommer efter flere gode sæsoner i Lecce at tage det næste skridt i Sporting CP.

Det har vist sig at være det helt rette valg for den danske midtbanemotor, der er blandt cheftræner Ruben Amorims foretrukne i startelleveren. Opholdet har også budt på flere målinvolveringer end tidligere i karrieren, selvom det er hans evner som opryder og et dybtliggende omdrejningspunkt, der er blandt hans forcer.

De evner har Tottenham tilsyneladende fået et godt øje til. Den portugisiske avis Record skriver i hvert fald, at Ange Postecoglou har et godt øje til den blonde dansker, som Tottenham har været og syne ved flere lejligheder de seneste uger.

Faktisk sad Tottenham ifølge Record på tribunen så sent som i torsdags, hvor Sporting CP besejrede Benfica i pokalturneringen med Morten Hjulmand i oplæggerens rolle.

Manchester City, Manchester United, Chelsea og Liverpool havde også taget plads på tribunen. Ifølge Record kiggede de i højere grad på topscorer Viktor Gyökeres, den tidligere FC Midtjylland-spiller Ousmane Diomande og Pedro Gonçalves.

Tottenhams kærlighed til 24-årige Morten Hjulmand eksisterede også, da han var på kontrakt i Lecce, men nu er de altså på banen igen. Herfra og til en transfer er der dog et godt stykke.

Særligt fordi Sporting CP ikke har nogen intentioner om at lade Morten Hjulmand gå til sommer. Ifølge portugisiske medier har han dog en frikøbsklausul på omkring 600 millioner kroner, som Tottenham kan vælge at indløse for at få ham nu.

Bliver en sommertransfer en realitet, så vil Morten Hjulmand meget vel kunne afløse en anden dansker i Pierre Emile Højbjerg, der flere gange er blevet meldt på vej ud. Det samme er Oliver Skipp, hvilket vil efterlade et hul at udfylde på midtbanen.

Morten Hjulmand kostede Sporting CP omkring 135 millioner kroner i sommer, og indtil videre har de penge været godt givet ud. Danskeren har spillet 35 kampe, scoret to mål og leveret fire assister, mens man kæmper med om guldet, er gået videre i Europa League og i spil til at vinde den ene af to pokalturneringer i Portugal.

I samme perioder har danskeren været en fast del af det danske landshold, som han har spillet tre kampe for.