• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Ulrik Laursen fik i efteråret kæmpet sig tilbage på FC Københavns hold, og samtidig begyndte holdet at præstere bedre. Veteranen ser ingen direkte sammenhæng, men er klar over sin plads på holdet.

Af Kristian Østerby Jepsen

FC Københavns rutinerede forsvarsspiller Ulrik Laursen havde problemer med at tilspille sig en fast plads hos løverne i første halvdel af efteråret, men efter et par måneder trådte veteranen ud af udskiftningsbænken skygge og ind på holdet igen. Cirka samtidig begyndte FCK for alvor at finde rytmen i spillet, men Laursen ser ingen sammenhæng, han udfylder bare sin plads som altid.

- Folk ved, at de kan læne sig op af mig, og trænerteamet ved, hvad jeg kan, så min rolle er den samme som altid, siger Ulrik Laursen, og fortsætter:

- Jeg synes ikke, det drejer sig om én person. Jeg har selvfølgelig været heldig med, at holdet som helhed begyndte at spille bedre, da jeg kom tilbage - men der var flere som begyndte at spille godt. Vi har haft succes med at gøre det godt i Europa og bruge det i ligaen. Jeg synes som sagt, der var andre, som begyndte at spille bedre, og man kan aldrig sige, at det er ned til én mand, at tingene begynder at gå bedre.

Nu går FC København et hektisk forår med mange og afgørende kampe i møde. Skulle den rutinerede fynbo igen havne på bænken, bliver han ikke panisk over det.

- Hvis man er god nok, så spiller man, og er man ikke god nok, så spiller man ikke. Når man ikke spiller, må man holde sig klar og træne godt, det var, hvad jeg gjorde i efteråret, og det regner jeg med at gøre igen, siger Laursen.

FC København sparker forårssæsonen i gang torsdag 18. februar mod Marseille.