Superliga

Laursen sætter ligaen højest

FC Københavns Ulrik Laursen sætter ligaen over Europa. De forsvarende mestre skal kæmpe med OB om guldet, og den rutinerede stopper lægger pres på konkurrenterne.

Ulrik Laursen har prøvet vinterens sure træningsopstart mange gange før, og den rutinerede forsvarsspiller så frisk ud efter årets første arbejdsdag. Viljen til endnu en sæson er bestemt tilstede, og målet for foråret er klokkeklart.

- Vi skal vinde DM. Det vil vi altid i FC København, og det er vi nok de eneste, der melder ud hvert år. Jeg kan ikke se, det skulle være anderledes i år. Der er måske nogen, der gerne vil have, at vi går videre mod Marseille, men jeg synes stadig, at ligaen er vigtigere, siger Ulrik Laursen til tipsbladet.dk.

Laursen og FC København skal efter al sandsynlighed kæmpe med fynboens tidligere klub OB om DM-guldet. Den 33-årige forsvarsspiller forudser en hård kamp, men er ikke sen til at lægge lidt pres på sine tidligere holdkammerater.

- Det bliver selvfølgelig svært, hvis de fortsætter. Vi skal op i momentum igen, og OB skal falde lidt. De har været afhængige af, at nogle få spillere har scoret mange mål, og hvis de ikke scorer, kan de så blive ved med at vinde de kampe, de har vundet i efteråret? Jeg tror, der er mange point at miste rundt omkring, for der er mange hold, som ikke rigtig har gjort det, som de skulle i efteråret. De vil revanchere sig i foråret, så det bliver rigtig hårdt i et komprimeret program, siger Ulrik Laursen, og fortsætter:

- Vi har prøvet at føre i lang tid og have pres på os før, så må vi se, om OB har det behageligt med det. Hvis de ikke har det, kan vi rykke forbi, mener forsvaren.

FC København gik ud af efteråret som sejrherre i de indbyrdes opgør med OB. Næste duel finder sted 1. april i Parken. Laursen og co. lægger ud mod AGF 7. marts, mens OB skal til FC Midtjylland.