Superliga

Niclas Jensen ydmyg overfor sit nye liv

FCK's rutinerede back starter forfra - som agentføl i First Artist.

Med 17 sæsoner på banen og udenlandsophold i Holland, Tyskland og England har 35-årige Niclas Jensen masser af fodbolderfaring at dele ud af, når han efter kontraktudløbet med FCK til nytår begynder på et nyt liv som agent for sit eget nuværende bureau First Artist, hvis danske afdeling ledes af Karsten Aabrink.

Men selv om han har set meget og prøvet det meste, farer Jensen ikke ud i sin nye karriere med brask og bram.

- Nej, jeg er meget ydmyg overfor det, for jeg ved, at det vil tage tid at lære. Der er en eksamen, der skal beståes, og der er masser af ting at lære. Derfor er jeg også superglad for, at jeg får chancen for at lære faget at kende hos First Artist, hvor jeg kan læne mig op ad de andre og de første måneder vil fungere som en slags føl, siger Niclas Jensen til tipsbladet.dk.

Men hvorfor blev det lige spilleragentjobbet, der trak?

- Jeg skal jo finde på et eller andet, når det snart er slut, siger han grinende.

- Nej, jeg har selvfølgelig tænkt længe og meget over, hvad jeg kunne tænke mig, når min karriere var slut, og jeg var ret hurtig sikker på, at mit største ønske var at blive i fodboldverdenen. Jeg ville simpelt hen komme til at savne det for meget, hvis jeg begyndte på noget helt andet. Og med mit kendskab til flere forskellige ligaer, sprogene og med de mange kontakter jeg har fået gennem årerne, var det oplagt at gå agentvejen, lyder det fra den rutinerede back, der altså har været bundet op de fleste weekender over de seneste 17 år - og nu fortsætter med at følge fodbolden fast og tæt.

- Ja, det er rigtigt, og det har jeg da også vendt med min familie, for hvis nu min kone havde nogle projekter, som hun gerne ville i gang med, når min tid som fodboldspiller var forbi, så havde det høj prioritet. Det har hun også, men de kan sagtens fungere, selv om jeg fortsætter i fodboldens verden, så det er perfekt, siger Niclas Jensen.

Men foreløbig er der altså et par måneder tilbage som FCK-spiller og måske endda også en sjælden tjans på banen torsdag aften, for Jensen spillede fra start i den seneste pokalrunde mod Elite 3000 Helsingør og kan meget vel få mere spilletid, når det gælder SønderjyskE i pokalturneringens 1/8-finaler.