• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

FBK Kaunas' ejer Vladimir Romanov har pillet sit Champions League-deltagende hold ud af den bedste lithauiske række og solgt profilerne. Chefen for det litauiske fodboldforbund siger til Tipsbladet, at det er alene er sket på Kaunas' foranledning.

Af Troels Bager Thøgersen

Sidste sommer var Kaunas på flere måder et hot navn i Danmark og i europæisk fodbold. Litauerne slog fortjent Glasgow Rangers ud af Champions League-kvalifikationen, og de fleste forventede, at det litauiske hold ville være en alvorlig udfordring for AaB i 3. runde af Chmapions League-kvalifikationen.

AaB vandt som bekendt meget let over Kaunas, der i returkampen i Kaunas overgav sig fuldstændig til de danske mestre, og siden har fodboldlivet været en stor nedtur for FBK Kaunas.

Imod Sampdoria i UEFA Cuppen tabte Kaunas samlet med 1-7 i to kampe, hvor der var kraftig mistanke om aftalt spil, senere på efteråret vandt rivalerne Ekranes mesterskabet, og i vinterpausen besluttede klubejer Vladimir Romanov, at Kaunas i den nye sæson skulle spille i tredjebedste række.

Romanov var rasende over, at hans leder i Kaunas, der samtidig er formand i det lithauiske divisionsforening, ikke fik lov af det litauiske fodboldforbund til at udpege dommere i den bedste lithauiske række, og manglen på 'fair' dommere fik derfor Romanov til at trække sit hold sammen med to af Kaunas' sattelitklubber.

Læs videre her:

Superliga

Optakt: Lyngby BK - Esbjerg fB

Kan Lyngby holde fast i top 6-drømmene? Og kan Esbjerg bevæge sig væk fra bund 2 for første gang siden tredje runde?

Mere Superliga

Fokus