• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Ole Hoffskov

Atalanta-stjerne: Højlund er forandret efter VM

Foto: Getty Images

Rasmus Højlund imponerer holdkammeraten Marten de Roon, der oplever, at danskeren har forbedret sig på en række parametre.

Af Ole Hoffskov

2023 har indtil videre været et fortryllende år for Rasmus Højlund, der ikke har spillet en eneste kamp uden at score. I fire kampe for Atalanta er det blevet til fire scoringer, og dermed er han én af de varmeste angribere i italiensk fodbold netop nu. 

Den 19-årige angriber debuterede på det danske A-landshold kort inden VM, men han blev ikke udtaget til slutrunden i Qatar, og pausen har Rasmus Højlund brugt på fornemste vis.

Det bemærker hans hollandske holdkammerat Marten de Roon, der er dybt imponeret over den unge dansker.

- Efter VM oplever jeg en helt anden spiller. Han har en helt anden fysik, ustoppelige accelerationer, han sparker ikke kun med venstre, han spiller simpelt og laver ikke længere fejl på førsteberøringen, siger de Roon til La Gazzetta dello Sport.

Rasmus Højlunds opadgående formkurve betyder, at Duvan Zapata og Luis Muriel lige nu står i skyggen af den tidligere FC København-angriber.

- Om det er svært for Zapata og Muriel i øjeblikket? Jeg tror, de er glade for at være i Atalanta, men ja, selvfølgelig. Det kan ikke være let. Men konkurrencen er hård, og jeg tror, vi har brug for dem alle tre. Højlund har ikke den samme fysisk som Duvan og Luis, lyder det fra Marten de Roon.

Rasmus Højlund og Atalanta møder Juventus søndag aften, og her kan danskeren score for femte kamp i træk.