• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A jacob quvang & lars gram-hanssen

Dansk stortalent slog Serie A-rekord: Lidt vildt

Foto: Getty Images

Det 17-årige danske stortalent Julius Beck fik søndag en vild oplevelse, da han blev sendt i aktion i Serie A-kampen mellem Lazio og Spezia. Tipsbladet har talt med den tidligere SønderjyskE-spiller, der nu kan kalde sig den yngste dansker nogensinde i Serie A.

Af jacob quvang & lars gram-hanssen

Den forgangne Serie A-runde bød på en opsigtsvækkende historie, set med danske briller, idet den blot 17-årige Julius Beck blev indskiftet i opgøret mellem Lazio og Spezia på Stadio Olimpico i Rom. 

Den tidligere SønderjyskE-spiller fik de sidste ni minutter af Spezias 4-0-nederlag, og dermed blev han den yngste dansker nogensinde i Serie A. Efter den historiske debut har Tipsbladet talt med Julius Beck, der glæder sig over at have prøvet kræfter med den bedste italienske række.

- Jeg er utroligt glad for min debut, men det var bare ærgerligt, at vi tabte. Det vigtigste for mig personligt var, at jeg følte, at jeg godt kunne være med. Nu har jeg prøvet at spille i serie A, og det er endnu et skridt frem efter at være kommet ind i truppen her i denne sæson, siger Julius Beck således til Tipsbladet.

Hvad var det for en oplevelse helt generelt? Både da din træner kaldte dig hen til sidelinjen, men også at løbe rundt derinde mod så mange dygtige spillere?

- Jeg spurgte en ekstra gang, om det var mig, der skulle ind. Og så sprintede jeg hen til bænken og var bare helt klar. Jeg nåede ikke at blive nervøs, men jeg har også være med i kamptruppen i et stykke tid nu og er blevet vant til at være sammen med spillerne i truppen og føler mig tilpas der. Det er ikke bare dygtige spillere, men også gode, flinke holdkammerater.

Den danske teenager lægger ikke skjul på, at det var en vild oplevelse at spille mod stjernespillere som Sergej Milinkovic-Savic og Ciro Immobile. 

- Det var naturligvis en svær kamp for os mod Lazio, der er et rigtigt godt hold med for eksempel en superstjerne som Milinkovic-Savic, som jeg rigtigt godt har kunnet lide at se på tv - og så blandt andet nogle italienske landsholdsspillere som Immobile og Romagnoli. Det var lidt vildt, må jeg indrømme her bagefter, men inde på banen tænkte jeg nu ikke over det. Det føltes naturligt nok at spille med der, og vi har altså selv et rigtigt godt hold, siger Julius Beck.

Den unge midtbanespiller føler selv, at han har udviklet sig tilstrækkeligt til, at han kan være med på dette niveau.

- Niveauet er naturligvis meget højt, og der er mange rigtigt dygtige spillere. Det er noget andet end det, jeg nåede at opleve ved at være med i Superligaen, selv om det også var stort. Men jeg har nu også selv udviklet mig rigtigt meget som spiller, siden jeg kom herned, siger Julius Beck.

Har du fået din debut hurtigere, end du havde regnet med?

- Det føles naturligt. Jeg har trænet med Serie A-holdet i et stykke tid og været med på bænken, så der har været optræk til min debut. Jeg har hele tiden håbet på det og arbejdet hårdt for det, så det kommer jo ikke helt ud af det blå. Nu har jeg så også fået spilletid i ligaen, og det giver en masse motivation og ekstra drive. Jeg fortsætter med at give fuld gas.

Før weekendens kamp havde du også siddet på bænken i de fem foregående kampe i Serie A. Betyder det, at du i denne sæson generelt skal spille førsteholdsfodbold?

- Jeg træner kun med Serie A, ikke med Primavera-holdet, i denne sæson. Så nu må jeg træne hårdt og spille mig til mere og mere spilletid og hele tiden arbejde hårdt for at udvikle mig, så jeg kan hjælpe holdet.

Hvad er målet for denne sæson?

- Jeg har ikke et specifikt mål fik sæsonen, men det gælder vel for mig om at få så meget spilletid i Serie A som overhovedet muligt - og naturligvis at udvikle mig som spiller. Det vigtigste er dog helt klart, at vi sikrer klubben en ny sæson i Serie A.

Hvordan er du faldet til i Spezia? Bor du alene?

- Jeg har det rigtigt godt i klubben og i byen. Min søster og hendes kæreste er flyttet ned til mig, og vi har det supergodt sammen. Det giver en god ro og tryghed udenfor fodbolden.

Hvordan føles det, at du nu kan kalde dig den yngste dansker nogensinde i Serie A?

- Jeg spiller i en god klub, der tror på mig, og jeg er da stolt over at have fået debut i så ung en alder - og for at spille på så godt et hold som Spezia. Det betyder meget med debuten, for man ofrer meget ved at flytte hjemmefra, væk fra familien, og til et andet land så tidligt, men nu kan jeg jo se, at det udvikler mig, siger Julius Beck. 

- Jeg ved godt, at jeg er meget ung, men skiftet hertil er nok med til at gøre, at jeg føler mig lidt ældre, end jeg er - måske lidt mere moden og som spiller mere som Serie A spiller end den ungdomsspiller, jeg stadig kunne være aldermæssigt. Min debut får mig bare til at arbejde endnu hårdere for at vise, at jeg fortjener den chance, jeg har fået. Så min debut er kun starten.

Julius Beck kan næste gang komme i aktion i Serie A på søndag, hvor Spezia møder oprykkerne fra Monza på udebane.