• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Anders Dehn

Dansker-boom i Italien: En slags shotgun-taktik

Foto: Getty Images

Antallet af danskere i Serie B er gået fra én til syv på ét transfervindue. Forfatter giver sit bud på forklaringen.

Af Anders Dehn

Da 2020 blev til '21, var Christian Gytkjær den eneste dansker i Serie B, men da transfervinduet lukkede for en uge siden, var de pludselig syv landsmænd i alt. Det har blandt andet noget med klubbernes transferstrategi at gøre, siger forfatter til TV2 Sport.

Christian Nørgaard Larsen udgav i fjor bogen Halvguderne om 100 års italiensk fodboldhistorie, og han peger på, at mange klubber er præget af økonomisk usikkerhed. Derfor skyder de med spregehagl for at finde den næste guldkalv.

- Man kører en slags shotgun-taktik, siger han til TV2 Sport.

- Du tager hånden ned i posen og ser, hvad du får med op. Hvis de henter ti spillere, og bare én af dem er en skarp diamant, som de kan sælge for fem millioner euro, så er det en fantastisk historie. Håbet er, at man kan finde en usleben diamant, som man kan slibe til.

De seks nye danskere i Serie B er Riza Durmisi (Salernitana), Frederik Sørensen, Jens Odgaard (begge Pescara), Daniel Obbekjær (SPAL), Noah Crone og Morten Hjulmand (begge U.S. Lecce).

Af de nævnte er Durmisi, Odgaard og Obbekjær kommet til på lejeaftaler. Læs Durmisi fortælle om bevæggrundene for sit skifte her.

Landsholdsangriberen Gytkjær har som nævnt været der siden  i sommer, og det har været med blandt succes. Han er noteret for fire mål og fem oplæg i 16 kampe. Senest startede han ude, da Monza spillede 1-1 mod Empoli.

Foruden de syv danskere i Serie B er der syv i Serie A: Christian Eriksen, Joakim Mæhle, Simon Kjær, Andreas Cornelius, Mikkel Damsgaard, Andreas Skov Olsen og Jens Stryger Larsen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus