Dansker rost til skyerne: Det er ikke sket i 36 år

Rasmus Nissen Kristensen fik en helterolle for Roma, da han scorede det afgørende mål til 2-1 mod Sassuolo. En dansk matchvinderrolle, der ikke ligefrem er hverdag i den italienske hovedstad.

Et par sporadiske indhop på ganske få minutter for Roma og en dårlig landskamp for Danmark mod Nordirland.

Det har været et par hårde uger for Rasmus Nissen Kristensen, der har kæmpet med at få spilletid for Jose Mourinho.

Søndag aften blev han skiftet ind fra 2.halvlegs start, da Roma var bagud med 1-0.

Og længere tid skulle danskeren ikke bruge på at vende kampen.

I det 76.minut fremtvang han et straffespark, som Paulo Dybala eksekverede til 1-1, og cirka fem minutter senere kunne han selv score sejrsmålet til 2-1 på et oplæg fra netop Paulo Dybala.

Den fremragende anden halvleg fra Rasmus Nissen Kristensen er da heller ikke gået ubemærket hen i de italienske medier.

AS Roma-mediet Romanista skriver blandt andet, at det er 36 år siden, at en dansk spiller blev matchvinder for Roma.

Sidst det skete var den 22.februar 1987, hvor Klaus Berggreen scorede i en sejr mod Inter.

Rasmus Nissen Kristensen står noteret for 13 kampe i indeværende sæson for AS Roma.