Serie A Mikkel Fuhr Nielsen

Dansker storhitter i Italien: Jeg drømmer om VM

Foto: Getty Images

Danske Morten Hjulmand har taget kvantespring det seneste år, hvor han har udviklet sig til en stor profil i Lecce, som han var med til at sikre Serie A-oprykning i sidste weekend.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

22-årige Morten Hjulmand kan efter sommerferien kalde sig Serie A-spiller.

Det blev en kendsgerning, da hans Lecce-mandskab i sidste uge besejrede Pordenone. Selvom der var tid til at feste og fejre bedriften, så begynder danskeren allerede nu at kigge fremad.

- Nu skal jeg på ferie, men jeg vil også forsøge at blive endnu bedre rent individuelt. Jeg vil fortsætte i Serie A med et brag, siger Morten Hjulmand til Gazzetta dello Sport et par dage efter oprykningen blev sikret.

I januar 2021 kom danske Morten Hjulmand til Lecce fra østrigske Admira Wacker efter klubbens tekniske direktør, Pantaleo Corvino, efter flere besøg hos den østrigske klub valgte at købe ham. Det har siden vist sig at være en god ide.

- Jeg er godt klar over, at jeg kan lide at tage ansvar, løfte mine holdkammerater og være vokal, når det er nødvendigt. I fremtiden kunne det være fedt at bære anførerbindet som en repræsentant for holdet, siger Hjulmand om sine evner som leder.

Efter sæsonen skal midtbanespilleren bruge sine evner på banen i Serie A, hvor han håber på, at han vil fortsætte med at udvikle sig.

- Jeg vil nå til tops. Jeg håber på at blive bemærket i Danmark også, så jeg kan få min første udtagelse til landsholdet, siger Morten Hjulmand, der drømmer om VM i Qatar.

- Det ville være en drøm, men jeg ved også godt, at vi har rigtig mange dygtige midtbanespillere, som har spillet på et højt niveau i mange år. Fra sæsonstart har jeg fire måneder til at gøre mig bemærket, men vi må se.

Kasper Hjulmand har allerede bemærket danskerens bedrifter, da han ved sidste landsholdssamling i marts nævnte ham som en af sine boblere. Det er ikke kun Kasper Hjulmand, der holder øje med Lecce-spilleren også Napoli, Juventus og Inter har vist interesse.

- Det er jeg glad for, da det betyder, at jeg har haft en god sæson. Jeg arbejder konstant, og det har topklubberne bemærket, siger Morten Hjulmand om interessen, som sportsdirektør, Stefano Trinchera, satte ord på tirsdag.

Den 22-årige dansker har optrådt 59 gange for Lecce siden skiftet fra Admira Wacker i 2021. Han har en fortid i FC Københavns ungdomsafdeling.