Video : Tipsbladet
Serie A

Forsvarer Lindstrøm: Selv Zidane var usynlig

Jesper Lindstrøm får nu opbakning for sine præstationer i Napoli, og i snakken om hans første sæson for Napoli inddrages nu Zinedine Zidane.

Det kan være vanskeligt at vænne sig til at spille for en ny klub i et helt andet land, og det kan Jesper Lindstrøm nok godt skrive under på. 

Danskeren har haft en vanskelig debutsæson i Napoli efter skiftet fra Eintracht Frankfurt i sommer, og han leder stadig efter sit første mål og sin første assist for de forsvarende italienske mestre, som bestemt heller ikke har været lige så stærke i denne sæson som i mesterskabssæsonen i fjor. 

Selv Zidane, et fænomen, var ikke til at se i sit første år i Juventus.

Netop Napolis kvaler på banen hjælper heller ikke ligefrem på at forløse en offensivspiller, der har gang i sin debutsæson for klubben. Det mener Sergio Pellissier, der i øjeblikket er præsident for FC Clivense, og som i sin karriere nåede at spille mere end 450 Serie A-kampe for Chievo Verona. I radioprogrammet 1 Station Radio giver han sit bud på Lindstrøms start og sammenligner det en smule med Zinedine Zidane, dengang han kom til Juventus. 

- Tror jeg, at Lindstrøm er den rigtige spiller til at erstatte Lozano (Hirving Lozano som blev solgt i sommer, red.)? Selv jeg i min rolle som præsident har begået fejl ved kun at kigge på statistik. Det er ikke sikkert, at en spiller kan gøre det lige så godt som i sin tidligere klub. Selv Zidane, et fænomen, var ikke til at se i sit første år i Juventus, siger han og fortsætter:

- En spiller skal tilpasse sig, men der skal også tages hensyn til andre faktorer, såsom trænerskiftet. I øjeblikket er det ikke nemt for danskeren at klare en så kompliceret situation. Sidste år havde Napoli det bedste udtryk, hvilket også påvirkede de enkelte spilleres præstationer positivt. Lige nu har kollektivets problemer indflydelse på de enkelte, mener han og det ikke på nogen god måde. 

Det har været turbulent for Lindstrøm at være Napoli-spiller. Han har allerede oplevet to trænerskifte i denne sæson, og klubben sidder på niendepladsen i Serie A inden onsdagens møde med Sassuolo. 

Hvorvidt Zinedine Zidane var helt usynlig i sin første Juventus-sæson i 1996-1997 kan man dog tillade sig at stille spørgsmålstegn ved. Franskmanden scorede syv gange og lavede 11 assists i 44 kampe på tværs af alle turneringer ifølge Transfermarkt. Sæsonen efter var han involveret i 26 scoringer på tværs af alle turneringer, så der er ingen tvivl om, at det var bedre for franskmanden.