• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Mikkel Fuhr Nielsen

Hård skæbne kan vente Rasmus Højlund i Atalanta

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den målfarlige angriber er ved at være tilbage i omdrejninger, og det kan betyde, at Rasmus Højlund skal væbne sig med tålmodighed om spilleminutterne i Atalanta ifølge italiensk avis.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Rasmus Højlund har gang i en vaskeægte kometkarriere.

Han regnede mål ind for SK Sturm Graz siden skiftet fra FC København tilbage i januar, og derfor sprængte Atalanta banken for at købe det danske stjerneskud denne sommer.

Den 19-årige angriber har siden skiftet til italiensk fodbold noteret sig for et mål og en assist i fire kamp. Senest startede han inde mod AS Roma til fordel for Luis Muriel.

De to har kæmpet om startpladsen de seneste uger i fraværet af holdets store profil Duvan Zapata. Den colombianske angriber har døjet med en skade, men det forlyder nu i Italien, at han er tilbage igen.

Det kan betyde en hård skæbne for Rasmus Højlund og længere tid mellem spilleminutterne i Atalanta, spår Gazzetta dello Sport ifølge avisens søstermedie Sos Fanta.

Duvan Zapata forventes således klar til weekendens kamp mod Fioretina, hvor avisen allerede påtænker, at han kan være klar til at starte i italienernes angreb, som han gjorde det i sæsonens første fire spillerunder.

Avisen fokuserer på, at Duvan Zapata lige nu har et andet niveau end klubbens øvrige angribere, hvorfor cheftræner Gian Piero Gasperini formentlig foretrækker colombianeren foran Rasmus Højlund og Luis Muriel.

- Zapata er på et andet niveau. Han bringer en anden erfaring og vil formentlig skærpe den nye spillestil, som er mindre aggressiv, mere reflekteret og har større fokus på defensiven, skriver de.

Atalanta bruger lige nu kun en rendyrket angriber, så der er kamp om pladsen i Atalantas forreste geled. Bliver Rasmus Højlund ved med at imponere, så skal de to colombianere dog til at kridte skoene.

Duvan Zapata kom til Atalanta i 2020 efter en vellykket lejeaftatale, og han har i hele perioden været garant for et tocifret antal mål hver sæson. Rasmus Højlund har indtil videre scoret et mål i fire kampe for sin nye klub.