• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Mikkel Fuhr Nielsen

Hitter i Serie A: Det var ikke i tankerne i SL

Foto: Getty Images

Det var ikke ligefrem planen med skiftet til dansk fodbold, at han allerede nu skulle blive en succes i Serie A.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

I sommers forlod svenske Emil Holm SønderjyskE efter halvandet år i klubben.

Det første halve år ejede SønderjyskE den svenske kantspiller, men sidste sommer købte Spezia Calcio ham, hvorefter de udlejede ham retur til Haderslev-klubben i hele sidste sæson.

Her nød den 22-årige svensker stor personlig succes, selvom SønderjyskE endte med at rykke ud af Superligaen. Nu er Emil Holm tilbage i Spezia, hvor han nyder lige så stor succes.

Men det var ikke ligefrem i hans tanker, at han skulle være fast mand for Spezia i Serie A lige nu, da han blev udlejet til SønderjyskE sidste sommer. Det fortæller han i et interview med Expressen ifølge Fotbolldirekt.

- Det er gået meget hurtigt. Det var ikke ligefrem hvad jeg og 'Sella' [Emil Holms agent Stefan Selakovic, red.] havde i tankerne, da vi tog til SønderjyskE. Men det er et bevis på, at jeg har gjort det godt og har kvalitet, siger Emil Holm, og fortsætter.

- Jeg er meget glad for det. Her i Italien har det overgået alle forventinger. Jeg troede ikke på, at jeg ville spille så tidligt på sæsonen.

Før landskampspausen er det blevet til fire pladser i startopstillingen for Emil Holm, der i samme periode har noteret sig for to asissts.

- Jeg er modnet som person. Jeg er større og stærkere, og mit bundniveau er blevet højere. Tilliden, som jeg også fik i Danmark, betyder rigtig meget. Jeg har rigtig mange i SønderjyskE, som jeg skylder en stor tak, siger Emil Holm.

Emil Holm, 22 år, har efter afskeden med Superligaen optrådt syv gange for Spezia. De seneste fire kampe er altså med svenskeren fra start. I seneste spillerunde leverede han to assists i 2-1-sejren over Sampdoria.