• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Lasse Sylvest Mikkelsen

Hvordan kan det ske?: Storklub i pinlig brøler

Foto: Getty Images

Der var tilsyneladende ikke helt styr på ind- og udskiftningerne i tirsdagens Coppa Italia-opgør mellem Spezia og AS Roma.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Hvis ikke Roma havde tabt tirsdagens Coppa Italia-kamp mod Spezia, så var de blevet taberdømt, da de på uforklarlig vis foretog seks udskiftninger, selvom det kun var tilladt at lave fem.

Det pinlige brøler skete i omkampen, hvor resultatet stadig var lige 2-2. Det skriver Football-Italia.

Spezia endte med at score to mål i den forlængede spilletid og sikre sig videre avancement til kvartfinalen, hvor Napoli venter, men det havde de nu også gjort, selvom de havde tabt.

Læs også:Så skete det: Lewandowski støder dansk bomber af tronen

Selvom FIFA tillader en ekstra udskiftning i den forlængede spilletid, så gælder de kun i turneringer, der benytter sig af denne mulighed - og det gør den italienske pokalturnering ikke.

Det lader derfor til, at Roma misforstod udskiftningsreglerne i Coppa Italie, der siger, at holdene har mulighed for at lave en ekstra udskiftning i den forlængede spilletid, men dog ikke hvis det er den sjette i kampen.

Læs også:Mandagens rygtebørs: 18-årigt dansk angrebstalent på vej til Italien

Da det ikke er dommeren eller fjerdedommerens rolle at fortælle holdene, at de har foretaget for mange udskiftninger, så kunne fejlen opstå.

Udskiftningen kom efter Roma havde modtaget to røde kort inden for 30 sekunder i to forskellige situationer, hvor først Gianluca Mancini modtog sit andet gule kort, og målmanden Pau Lopez nedlagde Roberto Piccoli uden for feltet.

Det er ikke første gang, at Roma er i fedtefadet denne sæson for ikke at have styr på reglerne. Tidligere på sæsonen blev de tildelt et skrivebordsnederlaf mod Verona, fordi de stadig benyttede sig af Amadou Diawara på U23-holdet flere måneder efter han var fyldt 23.

Læs også:Lazio udstiller Romas forsvarsproblemer i derby

Læs også:Genoa henter ny Lukas Lerager-konkurrent i Marseille

Læs også:Europas målkonger: Tidligere FCM-bomber haler ind på Ronaldo

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus