• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Lars Gram-Hanssen

I chok over fyring: Kjær og Zlatan var vigtige

Foto: Getty Images

Paolo Maldinis fyring i AC Milan vækker stor undren.

Af Lars Gram-Hanssen

Paolo Maldini er en levende legende i AC Milan, men alligevel fik den tidligere forsvarsspiller mandag sparket af Milano-klubben. 

Det var angiveligt transferstrategiske uenigheder med klubejer Gerry Cardinale, der resulterede i Maldinis exit, og legendens farvel har resulteret i udbredt vrede blandt fansene. 

Også den tidligere AC Milan-spiller og -træner Leonardo er rystet over fyringen af Paolo Maldini, der var ansat som teknisk direktør.  

- Det er ikke kun mig, der er chokeret. Hele fodboldverdenen er chokeret over processen og baggrunden for exittet. I løbet af de seneste to sæsoner har Milan vundet en Scudetto og man har nået en semifinale i Champions League, lyder det, ifølge Corriere della Sera, fra Leonardo, der senest har været sportsdirektør i Paris Saint-Germain. 

Stjernespilleren Rafael Leao, der for nyligt underskrev en ny stor kontrakt med AC Milan, har på Twitter indikeret forbløffelse over Maldinis exit, og ifølge Leonardo burde spillertruppen være blevet informeret, inden beslutningen blev meldt ud. 

- Vi undervurderer, hvor vigtigt det daglige og personlige forhold er for en spillers udvkling, fx når vi ser på Leao eller Tonali. Det er deres reaktioner på sociale medier et eksempel på, siger Leonardo. 

Fyringen af Paolo Maldini bunder angiveligt i uenighed om indkøbsstrategien, hvor RedBird, AC Milans amerikanske ejer, ønsker at købe unge spillere, der kan blive solgt videre, mens Maldini har haft en forkærlighed for at hente mere erfarne folk. 

- I mine øjne virker det til, at alle i klubben er enige om, at Ibrahimovic, Kjær og Giroud har været afgørende for klubbens succes, lyder det fra Leonardo. 

AC Milan sluttede i denne sæson på fjerdepladsen i Serie A.