Video : Tipsbladet
Serie A

Islandsk stjerne sigtet for seksuelt overgreb

Genoa-islændingen Albert Gudmundsson har en sex-sag over hovedet.

Den islandske Serie A-profil Albert Gudmundsson står over for en alvorlig anklage om seksuelle overgreb. Det står klart efter statsadvokaten på Island har omstødt distriktsanklagerens beslutning i sagen om ham.

Det fortæller Eva Bryndís Helgadóttir, der er advokat for kvinden, som det er sket mod, i et interview med det islandske medie Visir.

Sagen blev allerede præsenteret sidste sommer, men i februar valgte Distriktsanklageren at henlægge sagen, og den afgørelse blev anket til statsadvokaten, som altså har valgt at omstøde beslutningen.

Helgadóttir påpeger desuden, at hun anser det som sandsynligt at sagens beviser vil føre til en domsfældelse.

- Ofrets vidneudsagn anses for særdeles troværdigt. Dette er selvfølgelig i overensstemmelse med, hvad min klient sagde fra starten. Så det er ikke overraskende, at man tror på hende, lyder det fra advokaten.

Siden sagen kom frem har Gudmundsson ikke spillet med på det islandske landshold - men der blev dog lavet en undtagelse i dederes playoff-kampe om at komme med til EM-slutrunden, som blev spillet i marts. Her lykkedes det dem ikke at komme med.

På det tidspunkt var distriktsanklagerens beslutning om at henlægge sagen dog også stadig gældende.

På det seneste er han også blevet sat i forbindelse med en række klubber, som blandt andet tæller Inter, Juventus, Milan, Napoli og Tottenham.