Video : Tipsbladet
Serie A

Italiensk legende fyret: Dansk forsvarer måber

Fabio Cannavaro formåede at redde Udinese i Serie A, men alligevel har han fået sparket som træner. Den danske Udinese-spiller Thomas Kristensen siger til Tipsbladet, at han ikke havde set det komme.

Fabio Cannavaro er en stor legende i Italien, men som træner har det italienske folk ikke den samme kærlighed til ham.

Legenden blev ansat som Udinese-træner i april, hvor mandskabet kæmpede for at undgå nedrykning til Serie B.

På de seks uger, hvor jeg havde ham, fik jeg en masse lækre ting i penalhuset.

Thomas Kristensen
Udinese-spiller

Missionen lykkedes, men 50-årige Cannavaro blev kasseret.

Tipsbladet har talt med den danske Udinese-forsvarer Thomas Kristensen om fyringen, og det kommer bag på ham.

- Jeg synes, at det er super ærgerligt. Han fik banket en masse energi ind i holdet. Han kom med en fed måde at spille på, og truppen syntes rigtig godt om det. Man kunne mærke, at det gav noget til holdet.

- For mit eget vedkommende er det måske den bedste læremester, som jeg kunne have. Han er jo den eneste forsvarsspiller i verden, som har vundet en Ballon d’Or (i 2006, red.). På de seks uger, hvor jeg havde ham, fik jeg en masse lækre ting i penalhuset. Han kunne hjælpe med en masse og gøre mig endnu bedre, siger Thomas Kristiansen til Tipsbladet og tilføjer.

- Jeg er faktisk en smule overrasket. Han er jo for det første et stort navn i Italien, dog ikke endnu på trænerposten. I og med, at han uden den store trænererfaring går ind og holder Udinese op i Serie A, så er det klart, at det kaster noget interesse af sig.

- Han har sikkert en masse andre bud, men for hans vedkommende ville han helt sikkert gerne tage en sæson mere. Jeg tror, at der har været nogle uoverensstemmelser med præsidenten, der gør, at han ikke fortsatte.

Artiklen fortsætter under billedet.

Thomas Kristensen kan se tilbage på en turbulent og lærerig sæson. Foto: Alamy

Styr på sit 'shit'
Danskeren kunne hurtigt mærke, at Cannavaro satte sig i respekt hos spillertruppen.

- Han kom bare med nogle små korrektioner af den måde, som man forsvarer sig på. Det er nogle helt basale ting som bodypossesion og positionering i feltet og at forsvare sig på indlæg. Det er bare en mand, der har styr på sit ‘shit’. Fra dag ét blev der bare udvist en selvtillid af en anden verden og en tro på egne evner.

Den tidligere AGF’er spillede hele 26 kampe for Serie A-mandskabet i den forgangne sæson, og det har været en meget lærerig sæson.

- Det har været en monster-turbulent sæson. I og med, at jeg har spillet så godt, som jeg har, har det været totalt vellykket, og vi blev oppe i Serie A. Det er et kapitel, som vi kan lukke og sætte et stort fedt flueben ved. Der har også været nedture. Vi har ikke vundet de kampe, som vi gerne ville, og jeg skifter som ung spiller til et nyt land, som man skal vænne sig til. Det har også været hårdt.

23-årige Kristensen vil bryde helt igennem i Udinese i den kommende sæson.

- Jeg vil gerne få brændt den af. I første sæson vil man gerne vise sit bedste, og man prøver på det, men her i anden sæson vil jeg gerne vise, hvad jeg står for, siger Udinese-profilen til Tipsbladet.

Danskeren kom til Udinese i sommeren 2023.