• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Anders Dehn

Jon Dahl om Pirlo som træner: Jeg er spændt, hvordan han klarer arbejdstiderne

Foto: Getty Images

Jon Dahl Tomasson spillede sammen med Andrea Pirlo i tre år i AC Milan. Han har selv erfaret, hvor meget mere man arbejder som træner, og det skal den nyudnævnte Juventus-chef være klar på.

Af Anders Dehn

Det var ikke overraskende, at Juventus fyrede Maurzio Sarri. Det var til gengæld overraskende, at klubben valgte Andrea Pirlo til at tage over. Den tidligere storspiller har ingen trænererfaring og var kun forinden blev sat i spidsen for klubbens U23-hold i Serie C.

I Malmø sidder en af Pirlos tidligere holdkammerater og har selv prøvet at tage skridtet fra spiller til træner. Jon Dahl Tomasson har kun godt ting at sige om Pirlo, men gør det også klart, at man skal lægge nogle flere timer i jobbet som træner.

Læs også:Napoli-manager advarer Pirlo: Du får ikke meget søvn

- Jeg er glad på hans vegne, det er en rigtig fin fyr. Jeg er også spændt på, hvordan han klarer arbejdstimerne. Der er flere som trænere end som spiller, siger Tomasson med et grin til Fotbollskanalen.

- Han har sociale egenskaber og fodboldintelligens. Men det kræver også hårdt arbejde og lange dage. Det skal man kunne lide. Man går fra et liv som spiller, hvor man kunne drikke vin, spise hele dagen og rejse, til at få en arbejdsdag fra syv om morgenen til ni om aftenen.

Læs også:Dansk Serie A-assistent om Pirlo-ansættelse: Noget af en udfordring

Jon Dahl Tomasson stoppede sin aktive karriere i 2011 og blev straks derefter assistenttræner for Excelsior i Holland. Han har også været cheftræner i klubben, cheftræner i Roda og assistent i Vitesse. I fire år var han desuden assistenttræner for Åge Hareide på det danske landshold. I januar overtog han Malmö FF.

Andrea Pirlo gik på fodboldpension i 2017 og har blandt andet taget sin træneruddannelse siden. Jobbet på Juventus' U23-hold var hans første, men han nåede kun at have det i ni dage, før klubben forfremmede ham til førsteholdet.

Læs også:Officielt: Andrea Pirlo får to år i Juventus

Læs også:Juve-boss om Pirlo-ansættelse: En naturlig beslutning

Læs også:Jon Dahl Tomasson henter forstærkning til forsvaret

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus