• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Jacob Quvang

Juve-stjerne i nedtur: Brød corona-regler to gange

Foto: Getty Images

Der var en helt særlig årsag til, at Weston McKennie ikke spillede for det amerikanske landshold i mandagens kamp mod Canada.

Af Jacob Quvang

Weston McKennie er kommet godt og grundig i modvind i sit hjemland, USA, efter midtbanespilleren ikke bare én gang, men to gange under denne landskampspause brød holdets corona-regler.

Det førte til, at stjernen blev sendt hjem mandag, og det var årsagen til, at han ikke spillede VM-kvalifikationskampen mod Canada natten til mandag dansk tid. Det skriver ESPN. 

Først tilbragte Juventus-spilleren en nat væk fra holdets coronaboble i Nashville, Tennessee, ligesom han en anden aften bragte et uatoriseret individ ind i boblen og ind på sit værelse. Begge episoder var imod holdets coronaregler. 

Det førte også til, at den amerikanske landstræner Gregg Berhalter kaldte McKennies handlinger for en overskridelse af holdets politik. McKennie selv har også lagt en historie ud på sin private Instagram-profil, hvor han bekræfter, at han blev suspenderet for at have overtrådt holdets corona-politik.

Moral er godt, men dobbeltmoral er dobbelt så godt passer også på midtbanespilleren i dette tilfælde. ESPN melder nemlig, at McKennie selv efter kampen mod El Salvador natten til fredag i sidste uge havde fortalt sine holdkammerater, at spillerne på landsholdet var nødt til at tage mere ansvar i forhold til corona. 

Landstræner Gregg Berhalter blev også spurgt til suspenderingen af McKennie på pressemødet forud for det kommende VM-kvalifikationsopgør mod Honduras, der spilles natten til torsdag dansk tid. 

- Når du snakker om om holdpolitikker og holdroller, og hvad vi prøver at opnå som hold, så kommer holdet afgjort først. Vi har truffet denne beslutning ikke kun på den kortsigtede bane, men den langsigtede for vores program. Det har ikke været en nem beslutning, tro mig. 

- Det er, hvad det er. Vi kommer naturligvis til at savne Weston til kampen, men det kommer ikke til at holde ham ude i fremtiden, men vi ved, at vi er uden ham til næste kamp, fortæller landstræneren.

Det er ikke første gang, at Weston McKennie har været på kant med coronareglerne. Han testede selv positiv for sygdommen tilbage i oktober sidste år, og han blev suspenderet i april af Juventus' tidligere manager Andrea Pirlo for at holde en fest sammen med holdkammeraterne Paolo Dybala og Arthur. 

Weston McKennie har spillet en enkelt kamp for Juventus i denne sæson.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020