Fortuna Düsseldorf-danskeren Ken Ilsø har kontraktudløb til sommer og bliver nu sat i forbindelse med Serie A-klubben Pescara.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Ken Ilsø er halvvejs i sin første sæson i Bundesligaen med Fortuna Düsseldorf efter halvanden sæson på det næstbedste trin. Til sommer udløber danskerens kontrakt med den tyske klub, og nu forlyder det, at han kan være på vej til den italienske Serie A.

La Gazzetta dello Sport nævner nemlig Ken Ilsø som en kandidat i Pescara, der i forvejen har Ilsøs landsmand Matti Lund Nielsen i truppen. Düsseldorf-danskeren har dog aldrig hørt om den påståede interesse.

- Jeg har ikke hørt, før du nævner det for mig. Men min kontrakt udløber til sommer, og det er kun naturligt, at der kommer nogle spørgsmål omkring, hvad der skal ske efter sommerferien. Der kommer nogle rygter og forbindelser til forskellige klubber. Sådan er det. Og jeg vil da lyve, hvis jeg siger, at jeg ikke tænker over, hvad jeg skal i næste sæson, men lige nu er al mit fokus på den vigtige første kamp i Bundesligaen på søndag mod Augsburg, siger Ken Ilsø til tipsbladet.dk.

Derfor har Ken Ilsø heller ikke tænkt over, om han kunne forestille sig at skifte til den italienske Serie A. Han holder fokus på sin nuværende klub og er i øvrigt slet ikke afvisende for at forlænge kontrakten med Fortuna Düsseldorf.

- Det er muligt, at jeg forlænger, for jeg er glad for at være her, men Fortuna afventer også, fordi de gerne vil vide, hvor de er i næste sæson, og det er helt forståeligt. Jeg tager det stille og roligt og koncentrerer mig om det, jeg er i gang med. Mine præstationer kommer ved at være tilstede i nu'et, og der hvor jeg er lige nu, siger Ilsø.

I Ken Ilsøs første halvsæson i Fortuna Düsseldorf scorede han syv mål, han lavede fire i hele sidste sæson og lavede to Bundesliga-kasser i efteråret.