Video : Tipsbladet
Serie A

Købte Højlund fra Graz: Jeg blev smadret i Italien

Siden viste det sig at være et ret klogt indkøb af den tidligere Atalanta-sportsdirektør.

Det var nok ikke alle, der havde forudset, hvordan Rasmus Højlunds karriere ville udforme sig efter, at han uden den store succes i FC København blev solgt til østrigske Sturm Graz.

Men efter blot et halvt år dér, så kom Atalanta på banen og købte ham. Det var walisiske Lee Congerton, der dengang var sportsdirektør i Bergamo-klubben, som stod bag det indkøb, som han dengang blev hånet for. Det fortæller han om i et interview med The Telegraph.

- Sandheden er, at de smadrede mig i Italien på det tidspunkt. Denne udenlandske fyr i italiensk fodbold har købt en spiller fra Østrig, født i 2003, som havde været en fiasko i København, siger han og fortsætter:

- Hvis du tager VM væk, 10 måneder senere, solgte vi ham for 85 millioner euro (630 millioner kroner red.). Det er Atalanta. Det er simpelt. De ved, hvad de er. De stoler på akademiet og scoutingen, lyder det fra Congerton.

Endvidere forklarer han, at Atalanta-cheftræner Gian Piero Gasperini ikke havde det store imod, at man solgte de spillere, han havde i truppen - hvis bare man hentede en, der var bedre ind som erstatning.

Congerton, der nu er tilknyttet saudi-arabiske Al Ahli som sportsdirektør, ser desuden tilbage på en tid i den italienske klub, som passede ham meget godt.

- Antonio Percassi, ejeren, var professionel spiller, så han forstår fodbold, hvilket er ret unikt på det niveau af ejerskab. Så har du Stephen Pagliuca og hans amerikanske folk, der er kommet ind og er meget respektfulde over for den lokale identitet. De er forretningsfolk, men de er sportsfolk. De vil vinde. Jeg spurgte, hvad vi ønsker at være? De var meget klare: top seks, vi vil være i Europa hvert år og vil gerne få profit, fortæller waliseren.

Rasmus Højlund nåede at spille 34 kampe for Atalanta, hvor det blev til 10 mål, inden han røg videre til Manchester United. Her har han nu spillet 35 kampe og lavet 13 mål på tværs af alle turneringer.