Video : Tipsbladet
Serie A

Laudrup rådgiver Isaksen: Det var et stort chok

Gustav Isaksen har strålet for Lazio i den seneste tid, og den tidligere FC Midtjylland-stjerne har nu fået et råd med på vejen fra Michael Laudrup.

Fra 1983 til 1985 var Michael Laudrup en stor profil i Lazio, og her fire årtier senere har Rom-klubbens fans igen fået en dansk helt. 

I de seneste måneder har Gustav Isaksen tilspillet sig en større og større rolle i Lazio, og den tidligere FC Midtjylland-stjerne har nu fået et råd med på vejen fra Michael Laudrup, der i sidste uge var i Rom for at kommentere Champions League-braget mod Bayern München for Viaplay. 

- Han er faldet godt til, og han kommer til at gøre det endnu bedre, når han mestrer sproget. Sådan var det i hvert fald for mig. Det kommer måske til at tage seks, syv eller otte måneder. Men når det så lykkes, så føler du dig som en del af gruppen, lyder det ifølge Corriere dello Sport fra Michael Laudrup. 

- Det var kompliceret for mig. På mit Lazio-hold var der kun én ud af 24 spillere, der kunne tale engelsk. Så jeg begyndte at studere for at føle mig som en af dem. Det er en af de kulturelle forskelle, man møder, når man flytter til et andet land. 

- For mig var det et stort chok at rykke fra det trygge miljø i Danmark til Rom, hvor fodbold virkelig fylder alt. Sådan er det i hele Italien, men her er det særligt vildt. Jeg har forresten også et andet råd til Isaksen, og det er, at han altid skal sige, at han drømmer om at slå Roma i derbyet. 

Den 22-årige Gustav Isaksen har i Lazios seneste to kampe haft en central rolle. Mod Bayern München fik danskeren fremprovokeret et straffe og et rødt kort, og i søndagens 2-1-nederlag til Bologna scorede Isaksen sit andet mål i Serie A.

Gustav Isaksen udtalte sig i sidste uge også om omvæltningen ved at flytte fra Herning til Rom. Det kan du læse om HER