Video : Tipsbladet
Serie A

Så er det snart nok: Forventer Buffon stopper nu

Den italienske målmand Gianluigi Buffon har givetvis reddet sin sidste bold på højeste niveau.

En af fodboldhistoriens allerstørste målmænd ser ud til at være klar til at lægge handskerne på hylden. Gianluigi Buffon på 45 år ser nu ud til at have taget beslutningen om at stoppe karrieren.

Det fortæller Sky Sport Italia-journalisten Gianluca Di Marzio.

Der skulle være udsigt til, at målmandslegenden kommer til at rive kontrakten med Parma over og offentliggøre, at han stopper sin karriere. Aftalen med klubben fra skinke-byen går ellers til sommeren 2024, men han vil altså ikke mere.

I løbet af hans lange karriere er det blevet til store triumfer. Den største af dem alle var i 2006, da han vandt VM med det italienske landshold. Derudover er det blevet til et hav af mesterskaber med Juventus.

Karrieren begyndte - og slutter altså også - i Parma, hvor han som ung teenager allerede blev udpeget som førstemålmand på det dengang store italienske hold, som han vandt UEFA Cuppen med i 1999.

Få år efter tog han skridtet op til Juventus, som han var hos indtil 2021, hvor han tog en afstikker til Paris Saint Germain, inden cirklen blev afsluttet i 

Af mange Juventus-fans begynder netop Buffon noget særligt, da han var en af de få stjerner, som blev i klubben, da de blev tvangsnedrykket i 2006 - efter VM-triumfen. De øvrige var Del Piero, Trezeguet, Camoranesi og Nedved.

I alt har Gianluigi Buffon spillet 657 Serie A-kampe og 176 landskampe for Italien.